Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karışık Kızartma

Karışık Kızartma
0
100

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

*2 orta irtifa Patates ( soyulmuş, çeper şeklinde doğranmış)
*2 büyük zirve Havuç (soyulmuş, ortadan 2 ’ye ayrılmış, uzunluğuna kadar 2 ’ye kesik)
*15 Süsleme biberi
*3 ufak Patlıcan (pijama biçiminde soyulmuş, 2 ’ye bölünmüş ve uzunca ince doğranmış)
*3 büyük Mantar (zar şeklinde doğranmış)
*1 büyük kuru Soğan (2 ’ye veya 4 ’de bölünmüş)
*Tuzlu

Domates Sosu için:


*1 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
*12 yemek yemek kaşığı domates salçası
*3 Domates
*Tuz

Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı Sebzeler doğrandıktan sonra önce yıkanır ve tamamen durultulur
Süsleme biberi kullandığım için bütün olarak kızartmayı uygun buldum
Sebzeleri ayrı ayrı ister Tavada ister Fritözde kızartıyoruz
Ben Fritözde kızarttım
Sebzeye tarafından yağın ıssısı değişiyor
Havuç ve Patates kızartırken orta ateşte kızarttım bu vesile ile içininde pişmesini sağlamış oldum Kullandığım Patatesler kızartmalık olmadığı için
Kızartılan Sebzeler Peçete ’ye yayılır böylelikle fazla yağının çekmesi sağlanır
Sosu için:
Domates salçası sıvı yağda kızartılır
Doğranmış olan domatesler ve tuzlu ilave edilerek orta ateşin bir ıssı düşükte pişmeye bırakılır ara sıra karıştırılır Sosun kıvamına tarafından yarım dere b Su eklenebilir Ben eklemedim
Piştikten daha sonra Blenderden geçirilir Kremsi bir sos elde edilir
Uygun bir tabağa sebzeler dizilir ve sos üstüne dökülür
Ben görsel için bir arz sosu ayrı bir tabağa aktardım
Deneyeceklere AFIYET OLSUN
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt