nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta irtifa Patates ( soyulmuş, çeper şeklinde doğranmış)
*2 büyük zirve Havuç (soyulmuş, ortadan 2 ’ye ayrılmış, uzunluğuna kadar 2 ’ye kesik)
*15 Süsleme biberi
*3 ufak Patlıcan (pijama biçiminde soyulmuş, 2 ’ye bölünmüş ve uzunca ince doğranmış)
*3 büyük Mantar (zar şeklinde doğranmış)
*1 büyük kuru Soğan (2 ’ye veya 4 ’de bölünmüş)
*Tuzlu
Domates Sosu için:
*1 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
*12 yemek yemek kaşığı domates salçası
*3 Domates
*Tuz
Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı Sebzeler doğrandıktan sonra önce yıkanır ve tamamen durultulur
Süsleme biberi kullandığım için bütün olarak kızartmayı uygun buldum
Sebzeleri ayrı ayrı ister Tavada ister Fritözde kızartıyoruz
Ben Fritözde kızarttım
Sebzeye tarafından yağın ıssısı değişiyor
Havuç ve Patates kızartırken orta ateşte kızarttım bu vesile ile içininde pişmesini sağlamış oldum Kullandığım Patatesler kızartmalık olmadığı için
Kızartılan Sebzeler Peçete ’ye yayılır böylelikle fazla yağının çekmesi sağlanır
Sosu için:
Domates salçası sıvı yağda kızartılır
Doğranmış olan domatesler ve tuzlu ilave edilerek orta ateşin bir ıssı düşükte pişmeye bırakılır ara sıra karıştırılır Sosun kıvamına tarafından yarım dere b Su eklenebilir Ben eklemedim
Piştikten daha sonra Blenderden geçirilir Kremsi bir sos elde edilir
Uygun bir tabağa sebzeler dizilir ve sos üstüne dökülür
Ben görsel için bir arz sosu ayrı bir tabağa aktardım
Deneyeceklere AFIYET OLSUN
*2 orta irtifa Patates ( soyulmuş, çeper şeklinde doğranmış)
*2 büyük zirve Havuç (soyulmuş, ortadan 2 ’ye ayrılmış, uzunluğuna kadar 2 ’ye kesik)
*15 Süsleme biberi
*3 ufak Patlıcan (pijama biçiminde soyulmuş, 2 ’ye bölünmüş ve uzunca ince doğranmış)
*3 büyük Mantar (zar şeklinde doğranmış)
*1 büyük kuru Soğan (2 ’ye veya 4 ’de bölünmüş)
*Tuzlu
Domates Sosu için:
*1 yemek yemek kaşığı sıvıyağ
*12 yemek yemek kaşığı domates salçası
*3 Domates
*Tuz
Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı Sebzeler doğrandıktan sonra önce yıkanır ve tamamen durultulur
Süsleme biberi kullandığım için bütün olarak kızartmayı uygun buldum
Sebzeleri ayrı ayrı ister Tavada ister Fritözde kızartıyoruz
Ben Fritözde kızarttım
Sebzeye tarafından yağın ıssısı değişiyor
Havuç ve Patates kızartırken orta ateşte kızarttım bu vesile ile içininde pişmesini sağlamış oldum Kullandığım Patatesler kızartmalık olmadığı için
Kızartılan Sebzeler Peçete ’ye yayılır böylelikle fazla yağının çekmesi sağlanır
Sosu için:
Domates salçası sıvı yağda kızartılır
Doğranmış olan domatesler ve tuzlu ilave edilerek orta ateşin bir ıssı düşükte pişmeye bırakılır ara sıra karıştırılır Sosun kıvamına tarafından yarım dere b Su eklenebilir Ben eklemedim
Piştikten daha sonra Blenderden geçirilir Kremsi bir sos elde edilir
Uygun bir tabağa sebzeler dizilir ve sos üstüne dökülür
Ben görsel için bir arz sosu ayrı bir tabağa aktardım
Deneyeceklere AFIYET OLSUN