iltasyazilim
FD Üye
Karışık Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr et
*2 yeşil sivri biber
*1 domates
*1 küçük kase peynir
*Bezelye
*1 havuç
*Soğan
*2 patates rendesi
*Tuz
*Domates salçası
Beşamel sos için:
*1 yemek kaşığı *tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*3 yemek kaşığı *un
*3 su bardağı *süt
*Tuz
Lazanya hamuru için:
*1 yumurta
*1 su bardağı un
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Karışık Lazanya Tarifi Yapılışı İlk olarak tereyağı tavaya alalım, soğanları yemeklik doğrayıp içine ilave edelim ,soğanların rengi dönünce etleri ilave edip kavuralım, ardından havuçları ekleyelim Sırasıyla domates, biber ,peynir ,patates ,bezelyeyi ilave edelim ,hepsini kavurunca bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştıralım Çok az su ekleyip suyu çekmesini bekleyelim ocaktan alalım Beşamel sos için ilk olarak yağları koyalım içine unu ilave edelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım ,yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştıralım topaklanmaması için muhallebiden biraz cıvık olunca ocaktan alalım Lazanya hamuru için sırasıyla tüm malzemeleri koyup yoğuralım 5 dk dinlendirelim merdane yardımıyla açalım çok ince yada çok kalın olmasın ben hemen kullandım isterseniz kuruta da bilirsiniz Borcam yada fırın tavasına ince şeritler halinde kestiğimiz hamurdan dizelim üzerine beşamel sos ve iç harçtan koyalım Üzerine tekrar hamur yine aynı işlemleri yaptıktan sonra en son kat için lazanya hamurunu koyalım üzerine beşamel sos ve fırına verelim, önceden ısıtılmış 180^ fırında pişirelim pişince üzerine kaşar rendereleyip tekrar fırına alalım üzeri kızarınca fırından alalım sıcak servis edelim
Afiyet olsun Ben böyle farklı denemek istedim umarım beğenirsiniz
*500 gr et
*2 yeşil sivri biber
*1 domates
*1 küçük kase peynir
*Bezelye
*1 havuç
*Soğan
*2 patates rendesi
*Tuz
*Domates salçası
Beşamel sos için:
*1 yemek kaşığı *tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*3 yemek kaşığı *un
*3 su bardağı *süt
*Tuz
Lazanya hamuru için:
*1 yumurta
*1 su bardağı un
*Sıvı yağ
*Tuz
*Su
Karışık Lazanya Tarifi Yapılışı İlk olarak tereyağı tavaya alalım, soğanları yemeklik doğrayıp içine ilave edelim ,soğanların rengi dönünce etleri ilave edip kavuralım, ardından havuçları ekleyelim Sırasıyla domates, biber ,peynir ,patates ,bezelyeyi ilave edelim ,hepsini kavurunca bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştıralım Çok az su ekleyip suyu çekmesini bekleyelim ocaktan alalım Beşamel sos için ilk olarak yağları koyalım içine unu ilave edelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım ,yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştıralım topaklanmaması için muhallebiden biraz cıvık olunca ocaktan alalım Lazanya hamuru için sırasıyla tüm malzemeleri koyup yoğuralım 5 dk dinlendirelim merdane yardımıyla açalım çok ince yada çok kalın olmasın ben hemen kullandım isterseniz kuruta da bilirsiniz Borcam yada fırın tavasına ince şeritler halinde kestiğimiz hamurdan dizelim üzerine beşamel sos ve iç harçtan koyalım Üzerine tekrar hamur yine aynı işlemleri yaptıktan sonra en son kat için lazanya hamurunu koyalım üzerine beşamel sos ve fırına verelim, önceden ısıtılmış 180^ fırında pişirelim pişince üzerine kaşar rendereleyip tekrar fırına alalım üzeri kızarınca fırından alalım sıcak servis edelim
Afiyet olsun Ben böyle farklı denemek istedim umarım beğenirsiniz