iltasyazilim
FD Üye
Karışık Meyveli Bol Vitaminli Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
*8 bardak su
*1 çay bardağı toz şeker
*6 adet çilek
*6 adet taze kayısı
*4 adet nektari
*1 adet elma
*1 avuç fındık
*1 avuç badem
*2 yaprak reyhan
*3 yaprak taze nane
Karışık Meyveli Bol Vitaminli Hoşaf Tarifi Yapılışı Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hoşaf oluyor Fakat ben sadece ramazan ayında değil, sık sık hoşaf içmeyi severim Yazın vişne hoşafına bayılırım Ramazan ayında her besini yeteri kadar alamıyoruz O yüzden karışık ve hafif bir içecekle dengeyi sağlayacağımıza ve gereken enerjiyi alacağımıza inanıyorum Öncelikle geniş bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıp karıştırıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz Bütün meyveleri aynı boyutta olacak şekilde biçimlendiriyoruz ben çilekleri kesmiyorum her meyveyi çilek boyutuna getiriyorum Bunu yapmamızdaki sebep pişme sürelerinin aynı olmasını sağlamak İkili karışımımız kaynadıktan sonra yıkayıp sadece elmanın ve nektarinin dışını soyduğumuz tüm meyvelerimizi tenceremize alıyoruz 5 dakika kadar kaynatıyoruz Daha sonra bademleri ve fındıkları ekliyoruz 5 dakika daha kaynattıktan sonra reyhan ve nane yapraklarımızı ekliyoruz son olarak 3 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz Tenceremizi balkona koyuyoruz ve soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz Ben soğuk içmeyi seviyorum Deneyecek olan kişilere şimdiden afiyet bal şeker olsun
*8 bardak su
*1 çay bardağı toz şeker
*6 adet çilek
*6 adet taze kayısı
*4 adet nektari
*1 adet elma
*1 avuç fındık
*1 avuç badem
*2 yaprak reyhan
*3 yaprak taze nane
Karışık Meyveli Bol Vitaminli Hoşaf Tarifi Yapılışı Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi hoşaf oluyor Fakat ben sadece ramazan ayında değil, sık sık hoşaf içmeyi severim Yazın vişne hoşafına bayılırım Ramazan ayında her besini yeteri kadar alamıyoruz O yüzden karışık ve hafif bir içecekle dengeyi sağlayacağımıza ve gereken enerjiyi alacağımıza inanıyorum Öncelikle geniş bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıp karıştırıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz Bütün meyveleri aynı boyutta olacak şekilde biçimlendiriyoruz ben çilekleri kesmiyorum her meyveyi çilek boyutuna getiriyorum Bunu yapmamızdaki sebep pişme sürelerinin aynı olmasını sağlamak İkili karışımımız kaynadıktan sonra yıkayıp sadece elmanın ve nektarinin dışını soyduğumuz tüm meyvelerimizi tenceremize alıyoruz 5 dakika kadar kaynatıyoruz Daha sonra bademleri ve fındıkları ekliyoruz 5 dakika daha kaynattıktan sonra reyhan ve nane yapraklarımızı ekliyoruz son olarak 3 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz Tenceremizi balkona koyuyoruz ve soğumasını bekliyoruz Soğuduktan sonra buzdolabına koyuyoruz Ben soğuk içmeyi seviyorum Deneyecek olan kişilere şimdiden afiyet bal şeker olsun