iltasyazilim
FD Üye
Karışık Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
*2 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Dilerseniz tavuk bulyon ben kullandım
*Göz kararı tuz
Karışık Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tenceremize margarini ve sıvı yağı koyup eritelim, daha sonra pirinçlerimizi yıkayıp yağda kavuralım Yaklaşık 45 dakika kadar
*Ardından göğsü ,bezelyeyi ve nohutu ekleyip 1 2 tur karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim
*Tuzu ve dilerseniz bulyonu da ekleyelim
*Yaklaşık 2530 dakika pişirmeye bırakalım, arada kontrol edelim dibi tutmasın
*Eğer gerekirse su takviyesi yapabilirsiniz
*Ocağın altını kapatıp bi 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun*????
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı sıcak su
*1 su bardağı haşlanmış bezelye
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
*2 yemek kaşığı margarin
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Dilerseniz tavuk bulyon ben kullandım
*Göz kararı tuz
Karışık Pilav Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tenceremize margarini ve sıvı yağı koyup eritelim, daha sonra pirinçlerimizi yıkayıp yağda kavuralım Yaklaşık 45 dakika kadar
*Ardından göğsü ,bezelyeyi ve nohutu ekleyip 1 2 tur karıştıralım ve suyumuzu ekleyelim
*Tuzu ve dilerseniz bulyonu da ekleyelim
*Yaklaşık 2530 dakika pişirmeye bırakalım, arada kontrol edelim dibi tutmasın
*Eğer gerekirse su takviyesi yapabilirsiniz
*Ocağın altını kapatıp bi 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz Afiyet bal şeker olsun*????