Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Pizza (Püf Noktalarıyla)

Karışık Pizza (Püf Noktalarıyla)
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karışık Pizza (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;


*3 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
*1 su bardağı sıcak su (varsa süt)
*23 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı şeker
*1, 5 tatlı kaşığı tuz (1 de olur)

Sosu için;


*12 adet domates
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı zeytin yağı (sıvı yağda olur)
*1 çay kaşığı karabiber, tuz, pulbiber, kekik
*Yarım çay kaşığı nane, kimyon

Üzeri için ;


*6 adet sosis
*8 dilim sucuk
*4 – 6 dilim mantar
*1 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı biber
*8 adet zeytin
*3 yemek kaşığı süt mısırı
*2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Karışık Pizza (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Sosu için malzemeleri gereken şekilde hazırlayıp bir tavaya alıp hafif kaynatıyoruz (biraz sululuğu gitsin)
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğurup temiz bir bezle üzerini örtüp oda sıcaklığında 2 katı haline gelene kadar (30 – 40 dk) bekletiyoruz (Hamurun ortasına 1 adet su bardağı koyarsanız daha çabuk mayalanır)
Geniş bir fırın tepsisinin dibini yağlayıp unluyoruz Ellerimizi hafif yağlayıp hamuru tepsiye alıyoruz Kenarları yukarda kalacak şekilde yayıyoruz ve şekil veriyoruz (Hamur incecik olacak şekilde yayılmalı yoksa çok kabarır ve pizzada aradığınız kıvamı bulamazsınız )
Hafif suyu azalmış sosumuzu pizza hamurunun üzerine eşit şekilde yayıyoruz eğer evinizde varsa 1 dal ince kıyılmış fesleğen maydanoz vb Malzemelerde koyabilirsiniz sosunuza Sosumuzun hamurun içine işlemesi için 1 çatal yardımıyla turta gibi hamura hafif delikler açabilirsiniz
Üzeri için olan malzemelerimizide ince ince doğrayıp, kıydıktan sonra eşit şekilde üzerine yayıyoruz 190 ila 200° derecede (kendi fırınınızın pişirme ısısına göre ayarlayın) 35 – 40 dkda pişecektir 30 Dakikadan sonra sürekli kontrol içerisinde olursanız pizzanızın üzerindeki malzemeleri yanmadan kurtarabilirsiniz 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı 20 – 25 Dakika koyarsanız üzeri yanmadan çok lezzetli olacaktır İsterseniz 1 – 2 çatal tereyağınıda ezip üzerine serpebilirsiniz

? Pizza piştikten sonra sıcak en kötü ılık halde tüketin bekledikçe tadı değişecektir
Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,408Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt