iltasyazilim
FD Üye
Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin;
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Sosu İçin;
*1 yemek kaşığı karışık salça
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1’er çay kaşığı kekik, karabiber, tuz
*34 diş ezilmiş sarımsak
Tabanı İçin;
*Kaşar peyniri
*Kırmızı biber
*Yeşil biber
*Siyah zeytin
*Sucuk
*Salam
*Mısır
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru mayalamak için un hariç diğer malzemelerini büyükçe bir kapta karıştırın ve kontrollü olarak azar azar unu ekleyin Yumuşak ama çok ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın Yaklaşık 3045 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamuru kullanacağınız fırın tepsisinden dört parmak daha büyük açınAçarken gerektiği kadar un kullanın
Tabanının hamurunu istediğiniz kalınlıkta açıp tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt serip bir çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açalım ki hamurumuz şişmesin Fırını 200 dereceye ayarlayınFırın ısınıncaya kadar hamur dinlensin, ve pizzanın üzerini döşemeden tepsiyi fırına verin yaklaşık 10 dakika hamur hafif pişsin Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlayın Sosu hazırlamak için malzemeleri derince bir kapta iyice karıştırın, gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın
Tepsiyi fırından alın hamur hafif soğusun, sonra sosu ve sevilen malzemeleri döşeyip pizzayı tekrar fırına verin İstediğiniz kıvamda pişince fırından alınİlk sıcağı gidince dilimleyin Denemek isteyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı süt
*1 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Sosu İçin;
*1 yemek kaşığı karışık salça
*2 yemek kaşığı zeytin yağı
*1’er çay kaşığı kekik, karabiber, tuz
*34 diş ezilmiş sarımsak
Tabanı İçin;
*Kaşar peyniri
*Kırmızı biber
*Yeşil biber
*Siyah zeytin
*Sucuk
*Salam
*Mısır
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Hamuru mayalamak için un hariç diğer malzemelerini büyükçe bir kapta karıştırın ve kontrollü olarak azar azar unu ekleyin Yumuşak ama çok ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın Yaklaşık 3045 dakika mayalanmaya bırakalım Mayalanan hamuru kullanacağınız fırın tepsisinden dört parmak daha büyük açınAçarken gerektiği kadar un kullanın
Tabanının hamurunu istediğiniz kalınlıkta açıp tepsiye yapışmaması için yağlı kağıt serip bir çatal yardımıyla hamurun tabanına delikler açalım ki hamurumuz şişmesin Fırını 200 dereceye ayarlayınFırın ısınıncaya kadar hamur dinlensin, ve pizzanın üzerini döşemeden tepsiyi fırına verin yaklaşık 10 dakika hamur hafif pişsin Bu arada sosu ve üzerinin malzemelerini hazırlayın Sosu hazırlamak için malzemeleri derince bir kapta iyice karıştırın, gerekirse kıvamını su ekleyerek ayarlayın
Tepsiyi fırından alın hamur hafif soğusun, sonra sosu ve sevilen malzemeleri döşeyip pizzayı tekrar fırına verin İstediğiniz kıvamda pişince fırından alınİlk sıcağı gidince dilimleyin Denemek isteyenlere şimdiden afiyet bal şeker olsun