iltasyazilim
FD Üye
Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 5 su bardağı su
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
*1 tatlı kaşığı Salça
*Biraz ketçap sulandır
*Az yağ tuz karabiber pul biber kekik
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
*Domates, biber, sucuk, salam, sosis, mısır, zeytin
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Küçük bir kapta 1, 5 su bardağı ılık su, şeker ve kuru maya karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin Ardından yoğurma kabına geçin ve 5 su bardağı unu ekleyin Unun orta kısmını havuz şeklinde açın 1 tatlı kaşığı tuzu kenarlara serpin
Beklettiğiniz küçük kabı havuzun ortasına boşaltın ve üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin Daha sonra güzelce yoğurun ve top şekline getirin Kabın iç yüzeyini zeytinyağı ile yağlayın, top şekline getirdiğiniz hamurun üst kısmını da hafifçe yağlayın
Tüm bu işlemler bittikten sonra, steçle üzerini kapatın ve oda sıcaklığında bir alanda beklemeye bırakın, pratik olarak hamur iki katı büyüklüğe ulaştığında tek beze yapılarak kap streçle tekrar kapatın ve dinlenmeye bırakın
O sırada malzemeleri hazırlayın Hamuru tepsiye yaydıktan sonra sosu sürün kenarlarına 1 cm boşluk bırakın ki kabarsın Kaşarı yayın, sucukları dizin Sırayla malzemeleri en son üzerine az daha kaşar serpin Ve fırına atın 200 derecede kaşar eriyip kızarana kadar pişirin
*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 5 su bardağı su
*5 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
*1 tatlı kaşığı Salça
*Biraz ketçap sulandır
*Az yağ tuz karabiber pul biber kekik
Üzeri için:
*Kaşar peyniri
*Domates, biber, sucuk, salam, sosis, mısır, zeytin
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Küçük bir kapta 1, 5 su bardağı ılık su, şeker ve kuru maya karıştırın ve 10 dakika kadar bekletin Ardından yoğurma kabına geçin ve 5 su bardağı unu ekleyin Unun orta kısmını havuz şeklinde açın 1 tatlı kaşığı tuzu kenarlara serpin
Beklettiğiniz küçük kabı havuzun ortasına boşaltın ve üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin Daha sonra güzelce yoğurun ve top şekline getirin Kabın iç yüzeyini zeytinyağı ile yağlayın, top şekline getirdiğiniz hamurun üst kısmını da hafifçe yağlayın
Tüm bu işlemler bittikten sonra, steçle üzerini kapatın ve oda sıcaklığında bir alanda beklemeye bırakın, pratik olarak hamur iki katı büyüklüğe ulaştığında tek beze yapılarak kap streçle tekrar kapatın ve dinlenmeye bırakın
O sırada malzemeleri hazırlayın Hamuru tepsiye yaydıktan sonra sosu sürün kenarlarına 1 cm boşluk bırakın ki kabarsın Kaşarı yayın, sucukları dizin Sırayla malzemeleri en son üzerine az daha kaşar serpin Ve fırına atın 200 derecede kaşar eriyip kızarana kadar pişirin