iltasyazilim
FD Üye
Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 paket kurumaya(10 gramlık)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çağ bardağı sıvı yağ
İç malzemeleri
*1 adet kırmızı biber
*6 adet yeşil biber
*3 domates
*2 soğan
*İsteğe göre sucuk dilimleri ve bir yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamurun üzerine;
*1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı ketçap
Sulandırmak için;
*Yarım çağ bardağından biraz az sıvı yağ
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı 4 bardak un hamur kabına alınıp ortası havuz gibi açılır süt ve su biraz ısıtılarak ılık olduğu zaman bir kasede üzerine kuru maya dökülerek 10 dakika bekletilir Kabaran sütlü su karışımı kaba alınır Tuz hariç hamur malzemeleri eklenir ayırdığımız 1 su bardağı unda kıvama göre azar azar eklenir ,en son tuzu da ekledik sonra yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir ,kabın ağzı streclenerek 1 saat mayanlamaya bırakılır Kabaran hamuru iki bezelye bölüp un serpilerek tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanan tepsiye alınır tepsi genişliğine göre elle yaydırabilirsiniz ,çatalla da birkaç yerini batırıyoruz ki fazla kabarmasın ısıtılmış fırına 15 dakika pişirip alıyoruz sıvı yağ ile eritilmiş salça ve ketçap karışımını fırça yardımıyla sürüp sırasıyla ince uzun doğranmış soğanı, biberleri ,domates ve sucukları diziyoruz ,dileyen kekik ,karabiber de serpebilir, ben küçük çocuğum var sevmediği için kullanmadım,dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, sonra kızarana kadar pişirilir ,en son kaşarlar serpilir ,fırını kapatıp sıcağına tekrar sürülür kaşarlar eriyince soğutup servis edilir afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*1 paket kurumaya(10 gramlık)
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çağ bardağı sıvı yağ
İç malzemeleri
*1 adet kırmızı biber
*6 adet yeşil biber
*3 domates
*2 soğan
*İsteğe göre sucuk dilimleri ve bir yemek tabağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hamurun üzerine;
*1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı ketçap
Sulandırmak için;
*Yarım çağ bardağından biraz az sıvı yağ
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı 4 bardak un hamur kabına alınıp ortası havuz gibi açılır süt ve su biraz ısıtılarak ılık olduğu zaman bir kasede üzerine kuru maya dökülerek 10 dakika bekletilir Kabaran sütlü su karışımı kaba alınır Tuz hariç hamur malzemeleri eklenir ayırdığımız 1 su bardağı unda kıvama göre azar azar eklenir ,en son tuzu da ekledik sonra yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir ,kabın ağzı streclenerek 1 saat mayanlamaya bırakılır Kabaran hamuru iki bezelye bölüp un serpilerek tepsi büyüklüğünde açılır, yağlanan tepsiye alınır tepsi genişliğine göre elle yaydırabilirsiniz ,çatalla da birkaç yerini batırıyoruz ki fazla kabarmasın ısıtılmış fırına 15 dakika pişirip alıyoruz sıvı yağ ile eritilmiş salça ve ketçap karışımını fırça yardımıyla sürüp sırasıyla ince uzun doğranmış soğanı, biberleri ,domates ve sucukları diziyoruz ,dileyen kekik ,karabiber de serpebilir, ben küçük çocuğum var sevmediği için kullanmadım,dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz, sonra kızarana kadar pişirilir ,en son kaşarlar serpilir ,fırını kapatıp sıcağına tekrar sürülür kaşarlar eriyince soğutup servis edilir afiyet olsun