iltasyazilim
FD Üye
Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru;
*5 su bardağı un
*1 paket kuru maya(10 gr)
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sosu;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
*1 çorba kaşığı kekik
*1 çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
Üzeri için;
*sucuk
*sosis
*salam
*mısır
*zeytin
*mozarella yada kaşar peyniri
*mantar (süsleme Malzemeleri tamamen tercihinize kalmış )
Altına serpmek için;
*Mısır unu yada galeta unu
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz çünkü yaklaşık yarım saat mayalanması gerekiyor Bir kasede ılıttığımız süt, su, maya ve şekeri karıştırıyoruz Ama kesinlikle metal kaşık kullanmayın, mayanız tutmayabilir Ben parmağımla karıştırdım Daha sonra hamuru yoğurmak istediğiniz kaba un ve tuzu koyup ortasında bir çukur açıyorsunuz Bu çukura mayamızı boşaltıp güzelce yoğuruyoruz Hamurumuzun kıvamı biraz cıvık olacak Daha sonra Üzerini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz
Bu sırada sosumu hazırlıyoruz ve üst malzemelerimizi doğruyoruz
Hamurumuz mayalandıktan sonra tepsimize göre açıp 15 dakika kadar önceden ısıtılmış (200 derecede) fırında pişiriyoruz Daha sonra çıkarıp sosunu sürüp malzemeleri yerleştirip tekrar fırına veriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*1 paket kuru maya(10 gr)
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Sosu;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
*1 çorba kaşığı kekik
*1 çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 diş sarımsak
Üzeri için;
*sucuk
*sosis
*salam
*mısır
*zeytin
*mozarella yada kaşar peyniri
*mantar (süsleme Malzemeleri tamamen tercihinize kalmış )
Altına serpmek için;
*Mısır unu yada galeta unu
Karışık Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz çünkü yaklaşık yarım saat mayalanması gerekiyor Bir kasede ılıttığımız süt, su, maya ve şekeri karıştırıyoruz Ama kesinlikle metal kaşık kullanmayın, mayanız tutmayabilir Ben parmağımla karıştırdım Daha sonra hamuru yoğurmak istediğiniz kaba un ve tuzu koyup ortasında bir çukur açıyorsunuz Bu çukura mayamızı boşaltıp güzelce yoğuruyoruz Hamurumuzun kıvamı biraz cıvık olacak Daha sonra Üzerini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz
Bu sırada sosumu hazırlıyoruz ve üst malzemelerimizi doğruyoruz
Hamurumuz mayalandıktan sonra tepsimize göre açıp 15 dakika kadar önceden ısıtılmış (200 derecede) fırında pişiriyoruz Daha sonra çıkarıp sosunu sürüp malzemeleri yerleştirip tekrar fırına veriyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun