Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Pizza

Karışık Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Karışık Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:

*125 gram margarin
*3 yumurta
*1 su bardaği ılık süt
*1 kg un
*1 paket yaş maya
*3 çorba kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz

Pizza sosu için:

*1 dolu yemek kaşığı salça
*1 adet soğanın suyu
*2 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, kekik, toz şeker
*Az su

Üzeri için:

*Kaşar peyniri
*Sucuk
*Salam
*Siyah zeytin
*Mantar
*Domates
*Yeşil biber
*Kapya biber
*(Bunlar benim kullandığım malzemeler siz dilerseniz farklı malzemelerde kullanabilirsiniz)

Karışık Pizza Tarifi Yapılışı İlk olarak az ılık suda maya açılır Yoğurma kabına elenmiş un koyularak ortası havuz yapılır (Unun hepsini boşaltmayın az gelirse sonradan eklersiniz) Şeker ve tuz hariç bütün malzemeler havuza boşaltılır Şeker ve tuz mayalamayı önlemesin diye havuza değil unun kenarlarına dökülür Ortadan başlayarak yavaşça yoğurulur Ele yapışmayacak yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır Bu arada sosu ve üst malzemeleri hazırlanır Sosu için bir soğanı rendeleyerek suyu çıkartılır sos kabına alınır ,Sarımsaklar dövülür ,sos kabına alınır Diğer malzemeler eklenir karıştırılır Üst malzemeler için kaşar peyniri rendelenir diğer malzemeler doğranır Mantarlar doğranır sote edilir çok pişirilmeye gerek yok sadece çiğ kokusu gitsin yeterli
Mayalanan hamur tepsi büyüklüğüne göre beze yapılarak açılır 1015 dakika tepsi mayası yapılır Daha sonra sosu sürülür üst malzemeler eklenir en son kaşar peyniri koyulur ve ya ilk kaşar peyniri koyulur diğer malzemeler eklenir ( Gözünüze nasıl hoş geliyorsa öyle yapın ben kaşar peynirini üste koydum çünkü hafif yanması hoşuma gidiyor)*Yaklaşık büyük tepsi 34 tane tek kisilik tepsilerden 1012 tane pizza çıkıyor Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamur pişene üzeri kızarana kadar pişirilir (Fırının önceden ısıtılması önemli aksi halde tabanı beyaz kalıyor) Afiyet olsun

858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt