iltasyazilim
FD Üye
Karışık Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*7 adet kemer patlıcan
*5 adet kabak
Harcı için:
*500 gram tavuk kıyması
*1 kase kuyruk kıyması
*2 adet kuru soğan
*1 det kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*5 diş sarımsak
*Yarım kavanoz domates konservesi
*2 kaşık domates salçası veya biber salçası
*1 çay bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ (Kavurmak için)
Sosuna:
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Kızartılmış biberler
Karışık Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp kurulayıp alacalı kabuğunu soyup kızartalım Kabağı uç kısımları kesip ortadan uzunlamasına ikiye bölelim Çay kaşığı ile oyuklar açıp kızartalım Tepsiye dizelim Patlıcanları yaralım İç harcımız için kıymaları suyunu çekene kadar kavuralım Tuzunu ve sıvı yağını ekleyip kavuralım Doğranan soğan biber ve sarımsaklar ekleyip kavrulur Salçası ve domatesi eklenir sıcak suyu da eklendikten sonra 10 dk kısık ateşte kaynatılır Baharatlar da eklenip altı kapatılır Doğranan maydanozun yarısı karışıma ilave edilir Patlıcan ve kabaklar harcla doldurulup Salçalı su yapılır Üzerlerine gezdirilip Tuzu da serpilip maydanozu da serpilir Fırına verilir ?????
*7 adet kemer patlıcan
*5 adet kabak
Harcı için:
*500 gram tavuk kıyması
*1 kase kuyruk kıyması
*2 adet kuru soğan
*1 det kırmızı biber
*1 adet yeşil biber
*5 diş sarımsak
*Yarım kavanoz domates konservesi
*2 kaşık domates salçası veya biber salçası
*1 çay bardağı sıcak su
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Sıvı yağ (Kavurmak için)
Sosuna:
*2 yemek kaşığı salça
*1 su bardağı su
Üzeri için:
*Kızartılmış biberler
Karışık Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp kurulayıp alacalı kabuğunu soyup kızartalım Kabağı uç kısımları kesip ortadan uzunlamasına ikiye bölelim Çay kaşığı ile oyuklar açıp kızartalım Tepsiye dizelim Patlıcanları yaralım İç harcımız için kıymaları suyunu çekene kadar kavuralım Tuzunu ve sıvı yağını ekleyip kavuralım Doğranan soğan biber ve sarımsaklar ekleyip kavrulur Salçası ve domatesi eklenir sıcak suyu da eklendikten sonra 10 dk kısık ateşte kaynatılır Baharatlar da eklenip altı kapatılır Doğranan maydanozun yarısı karışıma ilave edilir Patlıcan ve kabaklar harcla doldurulup Salçalı su yapılır Üzerlerine gezdirilip Tuzu da serpilip maydanozu da serpilir Fırına verilir ?????