Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

Karışık Turşu Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Karışık Turşu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler Kullanacağınız kaba göre yeteri kadar;

*Beyaz lahana
*Havuç
*Salatalık
*Salçalık kırmızı biber
*Yeşil biber

Turşu suyu için:

*Elma sirkesi
*Tuz
*Şeker
*Limon tuzu

Karışık Turşu Nasıl Yapılır? Yapılışı Lahanalar küçük olmayacak şekilde doğranır (Ben şişelere kalıp kalıp koyuyorum yoksa yapraklar ince olduğu için eriyip dağılıyor)
Havuçlar dilimlenir
Biberler istenilen şekilde iri iri doğranır
Salatalıklar kalın dilimler halinde doğranır
Kaplara fazla boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir
Suyu için ben 1 kiloluk salça şişelerini ölçü olarak kullandım 1 şişe su için yarım çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı limon tuzu koydum
Bu ölçülerle 3 kiloluk turşu kabına 15 şişe su koymuş oldum
Afiyet olsun…

Similar threads

Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo havuç *1 orta boy lahana *1 kilo acur *1 kilo süs biberi *1 kilo kornişon *5 avuç nohut *Bol sarımsak 10 baş kadar *12 avuç tane karabiber *Turşu tuzu *3 şişe üzüm sirkesi *Limon tuzu *Hazır su Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Merhaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 adet büyük beyaz lahana *4 kilo salatalık *4 kilo yeşil domates *4 kilo havuç *2 kilo kırmızı biber *2 kilo uzun sivri kıl biber *2 kilo top acı biber *Karnabahar 1 adet *2 demet dolgun kereviz *6 kilo sirke *Tuz *Su *Sarımsak yarım kilodan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Kışlık Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *Orta boy lahana *yarım demet maydanoz *yarım limon *1*çay bardağı nohut *1 su bardağı sirke *5 yemek kaşığı tuz *tepeleme iki yemek kaşığı toz şeker *3*adet havuç *6 diş*sarımsak *3*adet acur *dört kiloluk turşu bidonunu dolduracak kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo yeşil biber *1 kilo kırmızı kapya biber *2 kilo salatalık *1 5 litre sirke *2 tepeleme yemek kaşığı limon tuzu *1 baş sarımsak *1 çay bardağı tuz Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Önce salatalıklar yıkanır Biberleri yıkayıp ben 5 litrelik su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Karışık Turşu Malzemeler: 1 adet orta boy lahana 2 kg yeşil sivribiber 3 kg domates 2 kg salatalık 3 adet havuç 4 baş sarımsak kaya tuzu, su, limon 1 bardak sirke Yapılışı: 1) Tüm sebzeler temizlenir Lahanalar doğranır 2) Kavanoza biber sıra halınde yerleştirilir Aralarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt