Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Turşu PDT®

Karışık Turşu PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

15 kg yeşil sivri biber
25 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
34 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
23 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu

Hazırlanışı

Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın
Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun
Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin
Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin
Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın
Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın
Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin
Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın
Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin
Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 23 ay bekletin
Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir
Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt