iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
15 kg yeşil sivri biber
25 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
34 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
23 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
Hazırlanışı
Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın
Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun
Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin
Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin
Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın
Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın
Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin
Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın
Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin
Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 23 ay bekletin
Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir
Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz
15 kg yeşil sivri biber
25 kg körpe salatalık
3 kg yeşil domates
34 Baş sarmısak
1 Adet orta boy lahana
1 Adet ayva
23 Adet havuç
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
Hazırlanışı
Kullanacağınız bütün sebzeleri iyice yıkayın
Temiz bir turşu kabının dibine dörde kesilmiş lahanayı koyun
Üzerine bir sıra biber, domates ve salatalık olarak dazin
Sebzeleri dizerken aralarına sarmısak dişlerini, ayva ve havuç dilimlerini yerleştirin
Salamura suyunu ; 1 litre suyun içine 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyup hazırlayın
Tuz iyice erdikten sonra sebzelerin üzerine boşaltın
Bir gece turşu kabının ağzını kapatmadan bekletin
Zaman zaman turşu kabanı sallayarak içindeki havanın tamamen çıkmasını sağlayın
Ertesi sabah turşu kabının içindeki sebze ve su azalmışsa, turşu kabının ağzından dört parmak aşağıya gelecek şekilde sebze ve tuzlu su ekleyin
Turşu kabının ağzını iyice kapatarak, güneş almayan bir yerde zaman zaman alt üst ederek 23 ay bekletin
Bu müddet zarfında turşunuz olmuş demektir
Aynı yöntemle küçük ve orta boy cam kavanozlarda da uzun zaman saklayabileceğiniz bu turşuyu kurabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.