iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu (Salatalık Acur Kelek Turşusu) Tarifi İçin Malzemeler
*2*kilo küçük taze salatalık
*1 kilo kadar acur
*Kelek
*Yarım kilo yeşil fasulye (ben aralarına attım, isteğe kalmış)
*1 baş sarımsak
*Cin biberi*56 adet (acı sevmiyorsanız hiç doğramayın aralarına atabilirsiniz)
*Yarım demet maydanoz
*2 buçuk bardak sirke
*2,5 yemek kaşığı iri tuz
*1 yemek kaşığı limon tuzu
Karışık Turşu (Salatalık Acur Kelek Turşusu) Tarifi Yapılışı İlk olarak malzemelerimizi soğuk suda biraz bekletiyoruz yıkayıp bıçakla bir iki defa deliyoruz Daha sonra sarımsakları, maydanozu ve cin biberini doğruyoruz Bu karışımı aralarına atıyoruz, iki buçuk su bardağı sirkeyi, tuzu ve limon tuzunu karıştırıyoruz Bir kapta ekliyoruz, malzemelerimizin üstüne Daha sonra kaynattığımız ilk sıcaklığı çıkmış suyu turşumuzun üstüne döküyoruz En üste maydanoz koyabilirsiniz, çalkalayıp tuzuna bakabilirsiniz, az ise ilave edebilirsiniz
*2*kilo küçük taze salatalık
*1 kilo kadar acur
*Kelek
*Yarım kilo yeşil fasulye (ben aralarına attım, isteğe kalmış)
*1 baş sarımsak
*Cin biberi*56 adet (acı sevmiyorsanız hiç doğramayın aralarına atabilirsiniz)
*Yarım demet maydanoz
*2 buçuk bardak sirke
*2,5 yemek kaşığı iri tuz
*1 yemek kaşığı limon tuzu
Karışık Turşu (Salatalık Acur Kelek Turşusu) Tarifi Yapılışı İlk olarak malzemelerimizi soğuk suda biraz bekletiyoruz yıkayıp bıçakla bir iki defa deliyoruz Daha sonra sarımsakları, maydanozu ve cin biberini doğruyoruz Bu karışımı aralarına atıyoruz, iki buçuk su bardağı sirkeyi, tuzu ve limon tuzunu karıştırıyoruz Bir kapta ekliyoruz, malzemelerimizin üstüne Daha sonra kaynattığımız ilk sıcaklığı çıkmış suyu turşumuzun üstüne döküyoruz En üste maydanoz koyabilirsiniz, çalkalayıp tuzuna bakabilirsiniz, az ise ilave edebilirsiniz