iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane lahana
*Yarım kilo yeşil domates
*Yarım kilo yeşil biber
*34 tane kırmızı biber
*34 tane acı biber
*34 tane havuç
*3 tane salatalık
*1 bas sarımsak
*4 tane defne yaprağı
*1 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker( mayalanması için)
*2 litre sıcak su
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Lahanalar çok da küçük olmayan şekilde doğranılır ve iri kaba ilave olunur Domates ve biberler dilimlenir ve lahananın üzerine ilave olunur Havuç, salatalık ve acı biber halka şeklinde doğranılır ve diğer doğranmış malzemelere ilave olunup iyice karıştırılır Üzerine bol tuz ilave olunup yeniden karıştırılır ve 1 gün bekletilir 1 gün beklettik den sonra turşuyu bir kavanoza ilave edip aralarına sarımsak ve defne yapraklarına ilave ederek Üzerine sirke ilave olunur 2 litre su kaynatılır İçerisine 2 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ilave olunup karıştırılır ve kavanoza tursunun üzerine azar – azar ilave olunur Kapağı kapatılıp 10 gün sıcak olmayan yerde bekletilir 10 günden sonra turşumuz hazır oluyor Afiyyet olsun!
Not:Bir gün bekletdiğimiz malzemelerin suyu çıkacak Malzemeleri kavanoza ilave ederken suyununu dökmüyoruz!
*1 tane lahana
*Yarım kilo yeşil domates
*Yarım kilo yeşil biber
*34 tane kırmızı biber
*34 tane acı biber
*34 tane havuç
*3 tane salatalık
*1 bas sarımsak
*4 tane defne yaprağı
*1 yemek kaşığı sirke
*2 yemek kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker( mayalanması için)
*2 litre sıcak su
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Lahanalar çok da küçük olmayan şekilde doğranılır ve iri kaba ilave olunur Domates ve biberler dilimlenir ve lahananın üzerine ilave olunur Havuç, salatalık ve acı biber halka şeklinde doğranılır ve diğer doğranmış malzemelere ilave olunup iyice karıştırılır Üzerine bol tuz ilave olunup yeniden karıştırılır ve 1 gün bekletilir 1 gün beklettik den sonra turşuyu bir kavanoza ilave edip aralarına sarımsak ve defne yapraklarına ilave ederek Üzerine sirke ilave olunur 2 litre su kaynatılır İçerisine 2 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ilave olunup karıştırılır ve kavanoza tursunun üzerine azar – azar ilave olunur Kapağı kapatılıp 10 gün sıcak olmayan yerde bekletilir 10 günden sonra turşumuz hazır oluyor Afiyyet olsun!
Not:Bir gün bekletdiğimiz malzemelerin suyu çıkacak Malzemeleri kavanoza ilave ederken suyununu dökmüyoruz!