iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo kıvırcık biber
*2 kilo kornişon
*2 kilo küte
*1 baş lahana
*Bir kaç tane olmamış domates
*4 adet normal sari biber
*1 sise sirke
*15 diş sarımsak
*Tuz
*Şeker
*Limon tuzu
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı
Öncelikle tüm malzemelerimizi yıkayıp tertemiz ediyoruz Daha sonra küteleri ve kornişonları yuvarlak bir şekilde doğruyoruz Havuçlarımızın kabuklarını soyduktan sonra aynı şekilde doğrayıp kenara ayırıyoruz Daha sonra bütün malzemelerimizi doğrayıp (biberler ve kıvırcık biberler hariç) doğradığımız malzemeleri derin bir kap içinde karıştırdıktan sonra bidonlarımıza (5 kg ) ilk olarak en altına sarımsaklarımızı büyük parçalar halinde doğrayarak bırakıyoruz Sonra kap içerisinden malzemelerimizi alıp bidonumuza ağzı kapanana kadar sıkıca bastırıp dolduruyoruz (verdiğim tariften 3 tane 5 kg bidon çıkıyor ) bidonlarımızı doldurduktan sonra üzerlerine 1 çay bardağı tuz ekleyip yarısına kadar su dolduruyoruz Ama bütün malzemelerin arasından geçecek şekilde daha sonra limon tuzumuzu koyup sirkeyi 3 bidona paylaştıktan sonra her birinin üstüne 1 tatlı kaşığı şeker koyduktan sonra tekrar su bağlıyoruzÜstüne ve kapağı sıkıca kapatıyoruz Daha sonra da kapağın üstüne naylon poşet geçirip iple etrafını sardıktan sonra sıkıca bağlıyoruz Hava alacak bir yer kalmasın diye yaklaşık 20 gün sonra hazır
*Yarım kilo havuç
*Yarım kilo kıvırcık biber
*2 kilo kornişon
*2 kilo küte
*1 baş lahana
*Bir kaç tane olmamış domates
*4 adet normal sari biber
*1 sise sirke
*15 diş sarımsak
*Tuz
*Şeker
*Limon tuzu
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı
Öncelikle tüm malzemelerimizi yıkayıp tertemiz ediyoruz Daha sonra küteleri ve kornişonları yuvarlak bir şekilde doğruyoruz Havuçlarımızın kabuklarını soyduktan sonra aynı şekilde doğrayıp kenara ayırıyoruz Daha sonra bütün malzemelerimizi doğrayıp (biberler ve kıvırcık biberler hariç) doğradığımız malzemeleri derin bir kap içinde karıştırdıktan sonra bidonlarımıza (5 kg ) ilk olarak en altına sarımsaklarımızı büyük parçalar halinde doğrayarak bırakıyoruz Sonra kap içerisinden malzemelerimizi alıp bidonumuza ağzı kapanana kadar sıkıca bastırıp dolduruyoruz (verdiğim tariften 3 tane 5 kg bidon çıkıyor ) bidonlarımızı doldurduktan sonra üzerlerine 1 çay bardağı tuz ekleyip yarısına kadar su dolduruyoruz Ama bütün malzemelerin arasından geçecek şekilde daha sonra limon tuzumuzu koyup sirkeyi 3 bidona paylaştıktan sonra her birinin üstüne 1 tatlı kaşığı şeker koyduktan sonra tekrar su bağlıyoruzÜstüne ve kapağı sıkıca kapatıyoruz Daha sonra da kapağın üstüne naylon poşet geçirip iple etrafını sardıktan sonra sıkıca bağlıyoruz Hava alacak bir yer kalmasın diye yaklaşık 20 gün sonra hazır