iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*5 litre kavanoz
*1 kg kornişon turşu
*12 kg lahana
*12 havuç
*12 yeşil biber
*12 kelek
*12 acur
*1 su bardağı kaya tuzu
*1 su bardağı toz şeker
*1015 diş sarımsak
*1015 kereviz yaprakları
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Turşuluk malzemelerin hepsi bir yerde yıkanır Biber, salatalık, kelek, acur bunların birkaç yerinden bıçak uçuyla delinir Bidon miktarı su doldurunuz ( suyun iyi su olmasına kireçli su olmamasına dikkat ediniz Hava kabarcığı aldırmayın ) Sonra bu suyu başka bir kaba alınır, kaya tuzu ve toz şeker ile iyice karıştırılıp kaynatılır Malzemeleri sıkı bir şekilde bidona doldurulur ( parçalar ve ya bütün halde ) aralarına diş diş sarımsaklar alınır Üzerine baskı yaparak bir ağırlık yerleştirilir Yada iyice doldurulur 1015 gün bekletilir Loş ışık almayan bir ortamda ve serin yerde saklanılır Afiyet Olsun
NOT ?
Kereviz turşuya aramo verir, küflenmeyi önler, kereviz yapraklarını turşunun üzerine konulur
*5 litre kavanoz
*1 kg kornişon turşu
*12 kg lahana
*12 havuç
*12 yeşil biber
*12 kelek
*12 acur
*1 su bardağı kaya tuzu
*1 su bardağı toz şeker
*1015 diş sarımsak
*1015 kereviz yaprakları
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Turşuluk malzemelerin hepsi bir yerde yıkanır Biber, salatalık, kelek, acur bunların birkaç yerinden bıçak uçuyla delinir Bidon miktarı su doldurunuz ( suyun iyi su olmasına kireçli su olmamasına dikkat ediniz Hava kabarcığı aldırmayın ) Sonra bu suyu başka bir kaba alınır, kaya tuzu ve toz şeker ile iyice karıştırılıp kaynatılır Malzemeleri sıkı bir şekilde bidona doldurulur ( parçalar ve ya bütün halde ) aralarına diş diş sarımsaklar alınır Üzerine baskı yaparak bir ağırlık yerleştirilir Yada iyice doldurulur 1015 gün bekletilir Loş ışık almayan bir ortamda ve serin yerde saklanılır Afiyet Olsun
NOT ?
Kereviz turşuya aramo verir, küflenmeyi önler, kereviz yapraklarını turşunun üzerine konulur