iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet büyük beyaz lahana
*4 kilo salatalık
*4 kilo yeşil domates
*4 kilo havuç
*2 kilo kırmızı biber
*2 kilo uzun sivri kıl biber
*2 kilo top acı biber
*Karnabahar 1 adet
*2 demet dolgun kereviz
*6 kilo sirke
*Tuz
*Su
*Sarımsak yarım kilodan fazla sarımsak
*Bidon 4 adet 10 luk sarı kapaklı turşu bidonu
*3 adet te 5 kiloluk bidon
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı İlk önce sarımsaklar ayıklanmış temizlenmiş olmalı bütün malzemeleri güzelce yıkayıp büyük bir leğene doğrama işini yapıyoruz, iri kıyım doğruyoruz, en sona lahanayı doğruyoruz ve sarımsakları da katalım, sonra iki üç parça dolu dolu tuz atıyoruz ve bir şişe sirke 2 litre bütün malzemeleri doğradıktan sonra iki leğene böldük bir şişe sirkeyi iki leğene böldüm, rahatlıkla karıştıra bilmek için karıştırdıktan sonra bidonlara dolduralım, dibini vura vura bastıra bastıra sonra bir kova su hazırlıyoruz tuzu sirkeyi ayarlıyoruz, bidona koymadan önce tadına bakıp istenilen kıvamda ayarlayıp bidonlara turşunun suyunu da doldurup en sona kerevizleri bidona yerleştirip kapaklarını sıkıca kapayıp olması için beklemeye alıp 1 ay içerisinde turşular olur afiyet olsun
*1 adet büyük beyaz lahana
*4 kilo salatalık
*4 kilo yeşil domates
*4 kilo havuç
*2 kilo kırmızı biber
*2 kilo uzun sivri kıl biber
*2 kilo top acı biber
*Karnabahar 1 adet
*2 demet dolgun kereviz
*6 kilo sirke
*Tuz
*Su
*Sarımsak yarım kilodan fazla sarımsak
*Bidon 4 adet 10 luk sarı kapaklı turşu bidonu
*3 adet te 5 kiloluk bidon
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı İlk önce sarımsaklar ayıklanmış temizlenmiş olmalı bütün malzemeleri güzelce yıkayıp büyük bir leğene doğrama işini yapıyoruz, iri kıyım doğruyoruz, en sona lahanayı doğruyoruz ve sarımsakları da katalım, sonra iki üç parça dolu dolu tuz atıyoruz ve bir şişe sirke 2 litre bütün malzemeleri doğradıktan sonra iki leğene böldük bir şişe sirkeyi iki leğene böldüm, rahatlıkla karıştıra bilmek için karıştırdıktan sonra bidonlara dolduralım, dibini vura vura bastıra bastıra sonra bir kova su hazırlıyoruz tuzu sirkeyi ayarlıyoruz, bidona koymadan önce tadına bakıp istenilen kıvamda ayarlayıp bidonlara turşunun suyunu da doldurup en sona kerevizleri bidona yerleştirip kapaklarını sıkıca kapayıp olması için beklemeye alıp 1 ay içerisinde turşular olur afiyet olsun