iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kornişon salatalık
*1 kg havuç
*1 kg kelek
*Yarım kg acur
*Yarım kilo tatlı sivri biber
*Arzuya göre cin biber
*810 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 avuç nohut
*Sirke, su, kaya tuzu
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzeme iyice yıkanır Kabuklarını soyduğumuz havucu ve acuru halka doğruyoruz ve keleği de dilimliyoruz Biberlerle beraber tüm malzememizi karıştırıyoruz
Turşumuzu kuracağımız kavanozun dibine yıkanmış nohutları atıyoruz ve turşu malzemelerimizi iyice dolduruyoruz En üstüne soyduğumuz sarımsakları, limon tuzunu ve toz şekeri ekliyoruz
Gelelim turşumuzun suyunu hazırlamaya Hep yaptığım ölçümdür, kesinlikle deneyebilirsiniz pişman olmayacaksınız
Bir ölçü sirkeye beş ölçü musluk suyu ve iki dolu yemek kaşığı kaya tuzu İşte bu kadar Hazırladığımız turşu suyunu istediğiniz oranda arttırabilirsiniz
Karıştırarak tuzunu iyice eritip homojen hale getirdiğimiz turşu suyumuzu hazırladığımız kaplara hiç hava bırakmayacak şekilde boşaltıyoruz Kabımızın ağzını iyice kapatıyoruz Soğuk ve ışık almayan bir ortamda uzun süre saklayabiliriz İki hafta kadar sonra yemeye başlayabiliriz
Şimdiden afiyet olsun
*1 kg kornişon salatalık
*1 kg havuç
*1 kg kelek
*Yarım kg acur
*Yarım kilo tatlı sivri biber
*Arzuya göre cin biber
*810 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 avuç nohut
*Sirke, su, kaya tuzu
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Tüm malzeme iyice yıkanır Kabuklarını soyduğumuz havucu ve acuru halka doğruyoruz ve keleği de dilimliyoruz Biberlerle beraber tüm malzememizi karıştırıyoruz
Turşumuzu kuracağımız kavanozun dibine yıkanmış nohutları atıyoruz ve turşu malzemelerimizi iyice dolduruyoruz En üstüne soyduğumuz sarımsakları, limon tuzunu ve toz şekeri ekliyoruz
Gelelim turşumuzun suyunu hazırlamaya Hep yaptığım ölçümdür, kesinlikle deneyebilirsiniz pişman olmayacaksınız
Bir ölçü sirkeye beş ölçü musluk suyu ve iki dolu yemek kaşığı kaya tuzu İşte bu kadar Hazırladığımız turşu suyunu istediğiniz oranda arttırabilirsiniz
Karıştırarak tuzunu iyice eritip homojen hale getirdiğimiz turşu suyumuzu hazırladığımız kaplara hiç hava bırakmayacak şekilde boşaltıyoruz Kabımızın ağzını iyice kapatıyoruz Soğuk ve ışık almayan bir ortamda uzun süre saklayabiliriz İki hafta kadar sonra yemeye başlayabiliriz
Şimdiden afiyet olsun