iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo havuç
*1 orta boy lahana
*1 kilo acur
*1 kilo süs biberi
*1 kilo kornişon
*5 avuç nohut
*Bol sarımsak 10 baş kadar
*12 avuç tane karabiber
*Turşu tuzu
*3 şişe üzüm sirkesi
*Limon tuzu
*Hazır su
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Merhaba kışlık turşu hazırlıkları başladı da bitiyor bile Yaptığım turşu tarifi büyüklerimden gördüğüm ve tadı uzuuuunn süre bozulmadan saklanabilir bir tarif Tarifime şöyle başlayayım, önce tüm malzemeleri güzel bir yıkıyoruz ve ne büyük ne de küçük doğruyoruz Ardından özellikle önce büyükçe bir sofra bezine hepsini döküp salamura tuzu ile hafifçe ovalıyoruz O beklerken O sırada bidonlarımız dezenfekte ediliyor Bidonun yarısını su yarısını sirke ile doldurup su ölçüsünü alıyoruz Sonra da başka bir büyük leğene dökerek limon tuzunu ve tursu tuzunu ekliyoruz Tadarak ayarlayın çok da tuzlu olmasın Sarımsakları da soyulup iri iri doğranır Bidona en dibe sarımsak, nohut ve tane karabiber eklenir ve bastırarak araya yine aynı sırayla turşu malzemesi de eklenerek doldurup iyice bastırıyoruz Neredeyse hiç boşluk kalmasın En son artık suyunu ekleyip ağzını sıkıca kapatıyoruz ve ters çevirip akıtıp akıtmadığına bakıyoruz Akmıyorsa turşumuz hazır Güneş görmeyen bir dolapta saklıyoruz AFİYET OLSUN
*1 kilo havuç
*1 orta boy lahana
*1 kilo acur
*1 kilo süs biberi
*1 kilo kornişon
*5 avuç nohut
*Bol sarımsak 10 baş kadar
*12 avuç tane karabiber
*Turşu tuzu
*3 şişe üzüm sirkesi
*Limon tuzu
*Hazır su
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Merhaba kışlık turşu hazırlıkları başladı da bitiyor bile Yaptığım turşu tarifi büyüklerimden gördüğüm ve tadı uzuuuunn süre bozulmadan saklanabilir bir tarif Tarifime şöyle başlayayım, önce tüm malzemeleri güzel bir yıkıyoruz ve ne büyük ne de küçük doğruyoruz Ardından özellikle önce büyükçe bir sofra bezine hepsini döküp salamura tuzu ile hafifçe ovalıyoruz O beklerken O sırada bidonlarımız dezenfekte ediliyor Bidonun yarısını su yarısını sirke ile doldurup su ölçüsünü alıyoruz Sonra da başka bir büyük leğene dökerek limon tuzunu ve tursu tuzunu ekliyoruz Tadarak ayarlayın çok da tuzlu olmasın Sarımsakları da soyulup iri iri doğranır Bidona en dibe sarımsak, nohut ve tane karabiber eklenir ve bastırarak araya yine aynı sırayla turşu malzemesi de eklenerek doldurup iyice bastırıyoruz Neredeyse hiç boşluk kalmasın En son artık suyunu ekleyip ağzını sıkıca kapatıyoruz ve ters çevirip akıtıp akıtmadığına bakıyoruz Akmıyorsa turşumuz hazır Güneş görmeyen bir dolapta saklıyoruz AFİYET OLSUN