Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karışık Turşunun Yapımı

Karışık Turşunun Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karışık Turşunun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo kelek
*Yarım kilo yeşil domates
*1 kilo kornişon salatalık
*Yarım kilo acur
*10 adet nohut
*10 diş sarımsak
*5 yemek kaşığı deniz tuzu
*2 çay bardağı üzüm sirkesi
*2 litre su

Karışık Turşunun Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm turşuluk malzemeleri yıkayalım Kornişonların uç kısımlarını incecik keselim Acurları eşit boyda keselim, kelek ve domateslere bıçakla 34 çizik atalım*Turşuyu yapacağınız kavanozu kaynar sudan geçirip kurulayalım En altına nohutları koyup sonra zevkinize göre turşuluk malzemeleri dizelim Sıkı olmasına dikkat edelim En üstüne sarımsakları ekleyelim Tuz, sirke ve suyu karıştıralım Tuz mutlaka erisin kavanozu bu karışımla doldurup kapağını sıkıca kapatalım Turşuyu en az 10 gün bekletelim*Afiyet olsun…
Not: Eğer daha fazla turşu yapacaksanız 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koymalısınız
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt