iltasyazilim
FD Üye
Karışık Turşunun Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kelek
*Yarım kilo yeşil domates
*1 kilo kornişon salatalık
*Yarım kilo acur
*10 adet nohut
*10 diş sarımsak
*5 yemek kaşığı deniz tuzu
*2 çay bardağı üzüm sirkesi
*2 litre su
Karışık Turşunun Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm turşuluk malzemeleri yıkayalım Kornişonların uç kısımlarını incecik keselim Acurları eşit boyda keselim, kelek ve domateslere bıçakla 34 çizik atalım*Turşuyu yapacağınız kavanozu kaynar sudan geçirip kurulayalım En altına nohutları koyup sonra zevkinize göre turşuluk malzemeleri dizelim Sıkı olmasına dikkat edelim En üstüne sarımsakları ekleyelim Tuz, sirke ve suyu karıştıralım Tuz mutlaka erisin kavanozu bu karışımla doldurup kapağını sıkıca kapatalım Turşuyu en az 10 gün bekletelim*Afiyet olsun…
Not: Eğer daha fazla turşu yapacaksanız 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koymalısınız
*Yarım kilo kelek
*Yarım kilo yeşil domates
*1 kilo kornişon salatalık
*Yarım kilo acur
*10 adet nohut
*10 diş sarımsak
*5 yemek kaşığı deniz tuzu
*2 çay bardağı üzüm sirkesi
*2 litre su
Karışık Turşunun Yapımı Tarifi Yapılışı Tüm turşuluk malzemeleri yıkayalım Kornişonların uç kısımlarını incecik keselim Acurları eşit boyda keselim, kelek ve domateslere bıçakla 34 çizik atalım*Turşuyu yapacağınız kavanozu kaynar sudan geçirip kurulayalım En altına nohutları koyup sonra zevkinize göre turşuluk malzemeleri dizelim Sıkı olmasına dikkat edelim En üstüne sarımsakları ekleyelim Tuz, sirke ve suyu karıştıralım Tuz mutlaka erisin kavanozu bu karışımla doldurup kapağını sıkıca kapatalım Turşuyu en az 10 gün bekletelim*Afiyet olsun…
Not: Eğer daha fazla turşu yapacaksanız 1 litre suya 2,5 çorba kaşığı deniz tuzu, 1 çay bardağı üzüm sirkesi koymalısınız