Kariyer sahibi kadınlar ve yalnızlıkları kariyer sahibi kadınlar kariyersahibi Çevreme baktığımda bir batmış yalnız bayan görüyorum Tümü akıllı, meslek kuvvet sahibi, ne istediğini haberdar olan kadınlar, ama buna karşın ne eyvah ancak mutsuzlar Aradıklarını bulamamanın düş kırıklığını yaşıyorlar Kim bu kadınlar? Bu kadınlar şehirde yaşar ve eğitimlidirler Başlıca ailelerinden uzaktan eğitim görmüş olduklarından ayaklarının üzerinde durmasını bilirler Hesaplı özgürlüklerini sağlayan işleri vardır ve işte esas bu nokta sorunun baş kaynağıdır Kendi ayakları üstünde durabildiklerinden güçlüdürler Bu kuvvet de başlarına kötü halde iş açmıştır, çünkü yüzyıllardır devam edip giden bir dengenin bozulmasına niçin olmuştur Yüzyıllardan beri dünyada kadın ve erkek ilişkisinde değişmez bir ahenk vardı Bu düzende kadına da erkeğe de düşen roller belliydi Bayan iç işlerinden, erkek de dış işlerinden sorumluydu Herkes bu rolleri uyguladığı sürece hiçbir sorun çıkmıyordu ve ilişkiler iyi fena beklenen çizgide yaşanıyordu 20 yüzyılla birlikte yüzyılların değişmez dengeleri allak bullak oldu Dünyada sanayi devrimi ile başlayan bu başkalaşım rüzgarları, 20 yüzyılın sonuna doğru bize de ulaştı Annelerimiz döneminde çalışan kadınlara hoş bakılmadığını, evlenmek isteyen erkeklerin ve annelerinin çalışmayan, evinde oturup maharetlerini geliştiren kızları tercih ettiğini fazla kere duymuşuzdur Günümüzde yaşam şartlarının zorlaşması, tek maaşla geçimin böylece olası olmaması gibi nedenlerden nedeniyle kadınların çalışmalarına yeşil ışık yakılmış durumda Bundan Böyle bilhassa işi olan genç kızlar ideal benzeşengelin adayı olarak görülüyorlar (Hatta bilirsiniz tercihen de “öğretmen olmaları istenir Hoca olup da evlenememek diye bir şey laf konusu mu çok merak ediyorum ) Her ne kadar çalışan kadını destekler görünsek de sahiden toplum olarak kadının rolünün değişmesinden yana değiliz Yani keza çalışsın fakat fazla hırslanıp yükselmesin, hem de eski rolünde devam etsin istiyoruz Para kazansın lakin bağımsız olmasın, hayatın içinde yer alsın fakat fazla da sosyal olmasın gibi bir doymuş şartımız var Halbuki başkalarına bağımlı olmadan yaşamasını öğrenen bayan farklı beklentiler içinde Kaderine razı olan kadın yerine sevgi, hürmet, layık ve emek doymuş bir ilişki bekleyen kadın var bundan böyle karşımızda Kadının beklentilerindeki bu değişim, rollerin bitmiş biçimlenmesini arzulamasına neden oldu Fakat bu hala geleneksel rollerde ısrarcı olan erkek ile aralarında önemli bir fikir farklılığı oluşturdu Bu yüzden rollerin sorgulanması ilişkilerde de sorunlar yaşanmasına niçin oluyor Bayan, “İkimiz de çalışıyoruz, o halde bana evde yardım etmemen için hiçbir sebep yok diye bir taleple erkeğin karşısına çıkabiliyor Erkek için bu kabul edilemez görünse de bayan bunu doğal yargı olarak görebiliyor Kabul edelim erkekler, “kadın işini yapmayı erkekliğe sürülen bir leke olarak algılıyor Natürel böyle düşününce bir etap diremedir gidiyor Sonunda ya bayan pes ediyor ya da daha kötüsü o kadar bir cıngar çıkıyor ki sonunu Allah hayır eylesin Bu aşağılanma duygusunun altında yatanın annelerin oğullarını yetiştirirken konut işini (yemek yemek, bulaşık, ütü, çamaşır vs) yalnızca kadına ait bir mesuliyet olarak şartlandırmasının etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum Halbuki bu gibi işlerin “insan olmanın gereği olduğu ve kılıbıklık, eziklik gibi küstah ithamlara maruz bırakılmaması gerektiği bilincine sahip olmamız gerekiyor Annelerin gelecek kuşakları etkileyebilme gücünün öneminin altını bir kere daha çizmekte menfaat var Anneler size çok iş düşüyor!!!! Dönelim bizim yalnız ve mutsuz kadınımıza Erkekten her alanda eşit koşullar istek eden bu dinç bayan, böylece “engebeli bayan imajına da bürünmüş oldu Kabul edelim kendi zekası ile yükseklik ölçüşecek, akıllı ve işinde başarılı, hele dahası kendisinden daha pozitif para şampiyon bir kadınla beraber elde etmek cesaret işidir Ancak kendisine çok güvenen bir erkek böyle bir kadını yanına görme ricası ve cesaretini gösterebilir Çoğunlukta erkekler kendilerinden bir adım geride olan, rahatlıkla denetim edebilecekleri kadınların yanına daha sıcacık olduklarını hissederler Sahiden bu his doğaldır, bayan da erkeğin kendisinden bir adım önde olmasından hoşlanır Bu yüzden bu dek başarılı, akıllı bir bayan birçok erkek için ürkütücüdür Erkek için böyle bir kadınla beraber elde etmek, eziklik, başarısızlık gibi olumsuz duyguları algılama riskini göze almaktır Aralıksız kendini ispatlama çabası da bir vakit sonradan ilişkiyi yorar Bu kadınlara uzak hayranlıkla bakmakla yetinilmesinin altında yatan hakiki sebeb de aslında budur! Maalesef bu güzel, göz alıcı, akıllı ve beğenilen kadınların tek sorunu artı iyiolmaları!!! Sağlıklı düşünen, paylaşan, bayan ve erkek rollerini üstlenmekten gocunmayan, sevgi dolu nesiller geliştirmek elimizde Kalıplara, rollere sıkışıp kalmamış güzel ilişkiler yaşamanız dileği ile