Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kariyerdeki başarı felsefesi içinde dişlerinizin yeri !

Kariyerdeki başarı felsefesi içinde dişlerinizin yeri !
0
121

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
Kariyer sahibi olmak,başarıyı yakalamak çabucak herkesin ortak hayali ve umudu.Başarıya giden yolda herkes için ortak kurallar mı var ,yoksa kimisi kurallarını kendisi koyup, şahsi yollar mı üretiyor?
Bir yazımda ‘’21. yüzyılda birey,gereksinimlerini tümüyle ‘kendine özel’ hizmet paketiyle karşılıyor.Tıp ve diş hekimliği üzere yerlerdeki gelişmeler de genel’in değil özel’in taleplerine nazaran tasarlanıyor.’’ demiştim.Bireylerden gelen bu şahsi taleplerin bizim mesleğimizde kıymetli gelişimsel ekleri olmuştur.Böylece, erişkin ortodontisinin daha kolay ve estetik bir halde yapılma yollarında süratle ilerlenmiştir. Devrinde dişlerinin düzeltilmesi için fırsat bulamamış birçok kişi kariyer yolunda ilerlerken bu hizmetleri alıp, kendilerini kişiselleştiren,farklılaştıran atılımlarına bir yenisini eklemektedirler.

Nedir kimseyi kişiselleştiren , farklılaştıran etmenler? Bunu iki boyutta irdelemek gerekir.İlki kişinin gerçek kıymetlerini ortaya koyar ki,eğitimi,kültürü,karakteri üzere edinilmiş içsel zenginlikleridir ve asıl kıymetli olan budur.Diğeri ise imajından ses tonuna, konuşma kabiliyetinden kokusuna kadar bir çok tamamlayıcı faktörleri içerir.İkinci boyut her ne kadar birincisi kadar kıymetli görünmese de iş ilanlarından eksik olmayan ‘’presantabl eleman ‘’imajının tasviridir.

Gelelim bu formatta bizim katkılarımıza.Diş , çene ve yüz yapısının kişinin estetik ve fonksiyonları üzerine direkt tesiri vardır.Ortodontik ve ortopedik bozuklukları olan ,yani çarpık dişleri ve çene yapısı olan bir kişinin estetiği tahminen tartışılabilir ,çünkü görece bir kavramdır.Ancak ,etkili ve düzgün konuşması çok zordur.Böyle bir diş yapısına sahip şahısta ağız hijyeninin sağlanmasının güçlüğü de göz arkası edilmemelidir ki , bunun asrî çağda şahısların sosyallikleri üzerine direkt tesirli olduğunu düşünüyorum.

Bunların yanı sıra, kişi şayet görünümü yada konuşma yeteneğinin ön plana çıktığı bir iş yapmak istiyorsa ‘’düzgün olmayan diş ve çene yapısı’’ ülkülerini direkt etkileyecektir.

Korkarım bu durum bireyin kendine olan inancını ve umutlarını da olumsuz yanda etkileyecektir.

Hiç dişleri çapraşık , alt yada üst çenesi önde yahut yana kaymış birini haberleri okurken yahut oyun sahnesinde yada podyumda gördünüz mü?Kişilerin içsel zenginlikleriyle rahatlıkla başarabilecekleri ülkülerini , isteklerini,kariyerlerini dışsal formasyonlarından kaynaklanan köstekler nedeniyle iptal etmelerini önleyebiliriz.Ortodontik ve ortopedik sıkıntılarınız için bu hususta uzmanlaşmış şahıslardan yani ortodontistlerden her yaşta yardım alabilirsiniz.

Ben buraya dişimle,tırnağımla geldim söylemiyle dişin kariyer üzerine tesiri aslında yıllardır bilinmektedir!...Şaka bir yana , bu güne kadar metinlerimde müspet bilimin öğretileri doğrultusunda kendi mesleğimle ilgili haberleri sizlerin ilgisini çekecek ve pratik malumatlar verecek formda aktarmaya çalıştım.Bu gün konuştuğumuz husus ise ,özellikle estetiğin kariyer üzerine tesiri tartışmaya açıktır.Konu üzerindeki mülahaza ve katkılarınızı almaktan şadlık duyacağım.
Sıhhat ve başarılı günler dilerim.

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,743Kullanıcılar
rifuals1Son üye
Üst Alt