iltasyazilim
FD Üye
Karlı Kek (Havuçlu Çekirdekli) Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı çekirdek içi 1, 5 su bardağı rendelenmiş havuç 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Kreması için :
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için :
Hindistan cevizi
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 45dk Karlı Kek (Havuçlu Çekirdekli) Tarifi Yapılışı
Havuçlu ve çekirdekli, ortaya nefis bir kek çıktı, emin olun harika bir uyum çıkıyor ortaya Şeker ve yumurtayı yaklaşık 34 dakika kadar çırpın Süt ve sıvı yağ ilave edip devam karıştırın Un kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edip karıştırın Son olarak çekirdek içi, havuç ve tarçın ekleyin ve güzelce karıştırın Ben kelepçeli kalıp kullandım, isteyen arzu ettiği gibi bir kalıp kullanabilir Kalıbı yağlayıp unlayın ve harcı boşaltın içine Önceden ısıtılmış 170 derecede 4045 dk pişirip kürdan testi yapın Keki kenara alıp ılımaya bırakın Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişasta ekleyin, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alın, vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırarak erimesi sağlanır Ilımış olan keke sıcak kremayı dökün Oda ısısında ılımaya bırakın Oda sıcaklığına gelen pasta 45 saat dolapta dinlendirilir (ben bir gece dolapta bıraktım, kıvam harika oldu) İyice soğuyup kıvam aldıktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir dilimlenip servis edilir Afiyet olsun
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı çekirdek içi 1, 5 su bardağı rendelenmiş havuç 1 tatlı kaşığı tarçın 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Kreması için :
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için :
Hindistan cevizi
Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 45dk Karlı Kek (Havuçlu Çekirdekli) Tarifi Yapılışı
Havuçlu ve çekirdekli, ortaya nefis bir kek çıktı, emin olun harika bir uyum çıkıyor ortaya Şeker ve yumurtayı yaklaşık 34 dakika kadar çırpın Süt ve sıvı yağ ilave edip devam karıştırın Un kabartma tozu ve vanilya elenerek ilave edip karıştırın Son olarak çekirdek içi, havuç ve tarçın ekleyin ve güzelce karıştırın Ben kelepçeli kalıp kullandım, isteyen arzu ettiği gibi bir kalıp kullanabilir Kalıbı yağlayıp unlayın ve harcı boşaltın içine Önceden ısıtılmış 170 derecede 4045 dk pişirip kürdan testi yapın Keki kenara alıp ılımaya bırakın Kreması için tencereye süt, şeker, un ve nişasta ekleyin, kaynayıp koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alın, vanilya ve tereyağı ekleyin ve karıştırarak erimesi sağlanır Ilımış olan keke sıcak kremayı dökün Oda ısısında ılımaya bırakın Oda sıcaklığına gelen pasta 45 saat dolapta dinlendirilir (ben bir gece dolapta bıraktım, kıvam harika oldu) İyice soğuyup kıvam aldıktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpilir dilimlenip servis edilir Afiyet olsun