Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Enfes karnıbahar çorbası

Karnabahar çorbası nasıl yapılır? Enfes karnıbahar çorbası
0
131

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
karnabahar_corbasi_nasil_yapilir_enfes_karnibahar_corbasi_1580553638_1409.jpg

Mevsimin en yararlı sebzelerinden olan karnabaharı isterseniz kızartma isterseniz ana yemek isterseniz de çorba olarak sofralarınıza getirebilirsiniz. Prodüksiyonu kolay tadı enfes olan karnabahar çorbası evlatlarınıza da çok yararlı olacak. Evet karnabahar çorbası nasıl yapılır? Tanımı metnin detaylarında...

Kış sebzelerinin başında gelen karnabahar çok güzel bir yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıyor. Lezzeti bakımından çok ziyade ön planda olmasa da sıhhate olan yararları ile pek çok kişinin tercih ettiği bir sebzedir.  Beyaz renk çiçekli kısmı ve yeşil yaprakları olan karnabahar, çok sayıdaki yemek tanımının ana sebzelerinden biridir. Yararları yüzyıllar evvel keşfedilmiş olan karnabahar zerzevatı bilirkişiler tarafından da önerilmektedir. Yalnızca ana yemek olarak değil çorbası da yapılabilen karnabahar lezzetinin tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Tadı damaklarda kalacak karnabahar çorbasını pratik bir biçimde konutta yapabilirsiniz.

KARNABAHAR ÇORBASI TANIMI:

MATERYALLER

Bir demet parçalanmış karnabahar 
4 yemek kaşığı köri
2 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı toz al biber
Tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet rendelenmiş al soğan
2 tane ezilmiş sarımsak
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
10 doğranmış lahana yaprağı
2 doğranmış havuç
5 su bardağı zerzevat suyu
2 su bardağı hindistan cevizi sütü

oJBpf_1580553651_7367.jpg

YAPILIŞI

Derin bir tencerede karnabaharları yarım saat kaynatın. Daha sonra al soğan ve sarımsakları zeytin yağında kavurun.

Lahana yapraklarını küp küp doğrayıp onları da kavurun. Haşlanan karnabaharları, hindistan cevizi sütünü, havuç ve kalan tüm gereçleri ekleyip karıştırın.

20 dakika kaynattıktan sonra blendırdan geçirin. 2 su bardağı su daha ekleyip 15 dakika daha kaynatarak hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt