iltasyazilim
FD Üye
Karnabaharın özellikleri
Karnabaharın yararları nelerdir
Karnabahar besin değeri
GIDA DEĞERLERİ
100 gr karnabaharın içerdiği beslenme değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Başta potasyum minerali elde etmek üzere, cisim için yararlı kayda değer gıda maddelerini bol miktarda içermesinin yanı sıra;
o Karnabahar, bütün Turpgillerdeki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Bilhassa kalınbağırsak ve mide kanserlerine aleyhinde etkilidir
o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır
o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler
o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu emin düzeyde miktar
Dikkat: Bu etkilerinden davranmak için karnabahar haftada 23 kere yenilir Ama, bütün Turpgillerdeki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun eksik olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler veya iyotlu tuzlu almaya özen göstermelidir *
Karnabaharın yararları nelerdir
Karnabahar besin değeri
GIDA DEĞERLERİ
100 gr karnabaharın içerdiği beslenme değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Başta potasyum minerali elde etmek üzere, cisim için yararlı kayda değer gıda maddelerini bol miktarda içermesinin yanı sıra;
o Karnabahar, bütün Turpgillerdeki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Bilhassa kalınbağırsak ve mide kanserlerine aleyhinde etkilidir
o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır
o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler
o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu emin düzeyde miktar
Dikkat: Bu etkilerinden davranmak için karnabahar haftada 23 kere yenilir Ama, bütün Turpgillerdeki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun eksik olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler veya iyotlu tuzlu almaya özen göstermelidir *