Karnabaharın ozellikleri
Karnabaharın yararları nelerdir
Karnabahar besin değeri
BESİN DEĞERLERİ
100 gr karnabaharın icerdiği besin değerleri şoyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Başta potasyum minerali olmak uzere, beden icin yararlı onemli besin maddelerini bolca icermesinin yanı sıra;
o Karnabahar, tum Turpgillerdeki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Ozellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir
o Antioksidan madde yonunden de zengin olduğu icin kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi gecirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır
o Karnabahar, demir minerali oranı yuksek olduğu icin kansızlığı onler
o Potasyum minerali yonunden zengin olduğu icin de yuksek tansiyonu duşurur, tansiyonu belli duzeyde tutar
Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak icin karnabahar haftada 23 kez yenilir Ancak, tum Turpgillerdeki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, ozellikle icme suyunda iyodun az olduğu yorelerde sıkca karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya ozen gostermelidir
Karnabaharın yararları nelerdir
Karnabahar besin değeri
BESİN DEĞERLERİ
100 gr karnabaharın icerdiği besin değerleri şoyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini
SAĞLIĞIMIZA YARARLARI
Başta potasyum minerali olmak uzere, beden icin yararlı onemli besin maddelerini bolca icermesinin yanı sıra;
o Karnabahar, tum Turpgillerdeki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Ozellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir
o Antioksidan madde yonunden de zengin olduğu icin kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi gecirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır
o Karnabahar, demir minerali oranı yuksek olduğu icin kansızlığı onler
o Potasyum minerali yonunden zengin olduğu icin de yuksek tansiyonu duşurur, tansiyonu belli duzeyde tutar
Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak icin karnabahar haftada 23 kez yenilir Ancak, tum Turpgillerdeki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, ozellikle icme suyunda iyodun az olduğu yorelerde sıkca karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya ozen gostermelidir