iltasyazilim
FD Üye
Karnabahar Fırında Tarifi İçin Malzemeler
*1 büyükçe karnabahar
*4 yumurta
*2 su bardağı süt (400 ml)
*1 çay bardağı zeytinyağ
*Yarımşar tatlı kaşığı zenvefil ve zerdeçal
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı fesleğen
*2 5 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağından fazlaca kelle peynir ya da kaşar
*Tuz
Karnabahar Fırında Tarifi Yapılışı
Karnaharımızı güzelce haşlayıp süzüyoruz ve 2 kaşık zeytinyağı gezdirdiğimiz tepsiye diziyoruz çok ezmeden yassıltıyoruz Üzerine uyguladığımız peyniri serpiştiriyoruz Daha sonra süt, yumurta, zeytinyağ, un ve baharat karışımı sıvı harcımızı üzerine döküyoruz En üste keten tohumu serptim, siz arzuya göre ekleyin 175 derece 30 dk üzeri kızarınca çıkardım İçindeki süt lezzeti karnabahar kokusunu yok ediyor çocukların da severek yiyeceği* yemek Afiyet olsun
*1 büyükçe karnabahar
*4 yumurta
*2 su bardağı süt (400 ml)
*1 çay bardağı zeytinyağ
*Yarımşar tatlı kaşığı zenvefil ve zerdeçal
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı fesleğen
*2 5 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağından fazlaca kelle peynir ya da kaşar
*Tuz
Karnabahar Fırında Tarifi Yapılışı
Karnaharımızı güzelce haşlayıp süzüyoruz ve 2 kaşık zeytinyağı gezdirdiğimiz tepsiye diziyoruz çok ezmeden yassıltıyoruz Üzerine uyguladığımız peyniri serpiştiriyoruz Daha sonra süt, yumurta, zeytinyağ, un ve baharat karışımı sıvı harcımızı üzerine döküyoruz En üste keten tohumu serptim, siz arzuya göre ekleyin 175 derece 30 dk üzeri kızarınca çıkardım İçindeki süt lezzeti karnabahar kokusunu yok ediyor çocukların da severek yiyeceği* yemek Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.