Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet)

Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
*
Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo karnabahar
*300 gram yağsız dana kıyma
*2 orta boy havuç
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı domates sosu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber, karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz

Beşamal sosu için ;


*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt

Üzeri için ;


*1 su bardağı kaşar rendesi

Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Yıkayıp fazla parçalara ayırmadan üçe dörde böldüğümüz karnabaharları pişirme tenceremize alıyoruz
Soyup halka halka doğradığımız havuçları da ilave ederek bir su bardağı kaynar su ekliyoruz Ara sıra ezmeden karıştırarak hafif haşlıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanları yağla hafif soteliyoruz Sonrasında kıymayı da ilave ederek biraz da öyle kavuruyoruz Küçük küçük doğranmış biberleri ve sarımsağı ilave ediyoruz Domates sosu ve salçasını da ekledikten sonra baharatlarını atıyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Beşamal sosu için yağ ve unu tavaya alarak un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine sütü ilave edip çırpma teliyle çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Haşlanan sebzelerimizi borcam tepsiye alarak üzerine kıymalı harcımızı her tarafına gelecek şekilde döküyoruz Onun üzerine de beşamal sosunu dökerek en üstüne kaşar rendesini serpiyoruz
180 derece fırında 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz Pişen yemeğimizi servis ediyoruz

Yemeye doyamayacağınız çok lezzetli bir o kadarda hafif bir yemek
 
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt