iltasyazilim
FD Üye
*
Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo karnabahar
*300 gram yağsız dana kıyma
*2 orta boy havuç
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı domates sosu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber, karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Beşamal sosu için ;
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
Üzeri için ;
*1 su bardağı kaşar rendesi
Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Yıkayıp fazla parçalara ayırmadan üçe dörde böldüğümüz karnabaharları pişirme tenceremize alıyoruz
Soyup halka halka doğradığımız havuçları da ilave ederek bir su bardağı kaynar su ekliyoruz Ara sıra ezmeden karıştırarak hafif haşlıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanları yağla hafif soteliyoruz Sonrasında kıymayı da ilave ederek biraz da öyle kavuruyoruz Küçük küçük doğranmış biberleri ve sarımsağı ilave ediyoruz Domates sosu ve salçasını da ekledikten sonra baharatlarını atıyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Beşamal sosu için yağ ve unu tavaya alarak un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine sütü ilave edip çırpma teliyle çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Haşlanan sebzelerimizi borcam tepsiye alarak üzerine kıymalı harcımızı her tarafına gelecek şekilde döküyoruz Onun üzerine de beşamal sosunu dökerek en üstüne kaşar rendesini serpiyoruz
180 derece fırında 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz Pişen yemeğimizi servis ediyoruz
Yemeye doyamayacağınız çok lezzetli bir o kadarda hafif bir yemek
Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo karnabahar
*300 gram yağsız dana kıyma
*2 orta boy havuç
*1 kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 kırmızı biber
*1 yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*4 yemek kaşığı domates sosu
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı pul biber, karabiber
*1 silme tatlı kaşığı tuz
Beşamal sosu için ;
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 su bardağı süt
Üzeri için ;
*1 su bardağı kaşar rendesi
Karnabahar Graten (Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı Yıkayıp fazla parçalara ayırmadan üçe dörde böldüğümüz karnabaharları pişirme tenceremize alıyoruz
Soyup halka halka doğradığımız havuçları da ilave ederek bir su bardağı kaynar su ekliyoruz Ara sıra ezmeden karıştırarak hafif haşlıyoruz
Küçük küçük doğradığımız soğanları yağla hafif soteliyoruz Sonrasında kıymayı da ilave ederek biraz da öyle kavuruyoruz Küçük küçük doğranmış biberleri ve sarımsağı ilave ediyoruz Domates sosu ve salçasını da ekledikten sonra baharatlarını atıyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Beşamal sosu için yağ ve unu tavaya alarak un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz Üzerine sütü ilave edip çırpma teliyle çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz Altını kapatarak bir kenara alıyoruz
Haşlanan sebzelerimizi borcam tepsiye alarak üzerine kıymalı harcımızı her tarafına gelecek şekilde döküyoruz Onun üzerine de beşamal sosunu dökerek en üstüne kaşar rendesini serpiyoruz
180 derece fırında 20 dakika üzeri hafif kızarana kadar fırınlıyoruz Pişen yemeğimizi servis ediyoruz
Yemeye doyamayacağınız çok lezzetli bir o kadarda hafif bir yemek