Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Kızartması.

Karnabahar Kızartması.

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar 5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı un
Kızartmak için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme Önerisi

Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde de kızartabilirsinizKızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz

Nasıl Yapılır?

Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın
Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 68 dakika kadar haşlayın
Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın
Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin

Servis Önerisi

İncecik kıyılmış dereotlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz

yemek

 
858,496Konular
982,249Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt