iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar 5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı un
Kızartmak için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme Önerisi
Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde de kızartabilirsinizKızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın
Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 68 dakika kadar haşlayın
Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın
Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin
Servis Önerisi
İncecik kıyılmış dereotlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
yemek
1 adet orta boy karnabahar 5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı un
Kızartmak için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme Önerisi
Karnabaharları daha kısa sürede kızarması için kızgın ve derin yağda ya da fritözde de kızartabilirsinizKızartma harcında kullanacağınız süt miktarını yarıya indirip, yerine maden suyu ekleyebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın
Karnabaharın kendine has kokusunu alması ve sindirimi rahatlatması adına tencereye aktardığınız unlu sıcak suda karnabaharları 68 dakika kadar haşlayın
Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın
Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin
Servis Önerisi
İncecik kıyılmış dereotlu ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz
yemek