iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
Küçük boy karnabahar 2 adet yumurta 1 adet kuru soğan 1,52 kahve fincanı un 1 tutam maydanoz 2 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı nane nane 1 çay kaşığı karabiber karabiber 1 diş sarımsak
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
Karnabaharlar küçük dallara ayrılarak yıkanır ve tencereye alınır Üzerini geçecek kadar su eklenerek bir miktar da tuz ilavesiyle haşlanmaya bırakılır Karnabaharlar iyice haşlandıktan sonra süzülerek soğumaya bırakılır yada aceleniz varsa soğuk sudan geçirebilirsiniz Süzülen karnabaharlar bir kaba alınarak iyice ezilir Daha sonra diğer malzemeler eklenerek cıvık katı arası bir kıvam edilir Tavaya sıvı yağ eklenerek ocağa alınır ve bir süre ısınması için beklenir Ardından malzeme yemek kaşığı yardımıyla tavaya konulur ve yine kaşık yardımıyla şekli düzeltilir Arkalı önlü çevirerek kızarttıktan sonra servis tabağına alınır
Afiyet olsun
Küçük boy karnabahar 2 adet yumurta 1 adet kuru soğan 1,52 kahve fincanı un 1 tutam maydanoz 2 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı nane nane 1 çay kaşığı karabiber karabiber 1 diş sarımsak
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
Karnabaharlar küçük dallara ayrılarak yıkanır ve tencereye alınır Üzerini geçecek kadar su eklenerek bir miktar da tuz ilavesiyle haşlanmaya bırakılır Karnabaharlar iyice haşlandıktan sonra süzülerek soğumaya bırakılır yada aceleniz varsa soğuk sudan geçirebilirsiniz Süzülen karnabaharlar bir kaba alınarak iyice ezilir Daha sonra diğer malzemeler eklenerek cıvık katı arası bir kıvam edilir Tavaya sıvı yağ eklenerek ocağa alınır ve bir süre ısınması için beklenir Ardından malzeme yemek kaşığı yardımıyla tavaya konulur ve yine kaşık yardımıyla şekli düzeltilir Arkalı önlü çevirerek kızarttıktan sonra servis tabağına alınır
Afiyet olsun