Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifi

Karnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifi
0
35

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
leziz_karnabahar_mucveri_nasil_yapilir_1552463446_2012.jpg

Akşam sulu yemek dışında çıtır çıtır köfte tadında bir mücver hazırlamaya ne dersiniz? Sağlıklı karnabahardan yapılan mücver, çay saatlerinin de vazgeçilmezi olacak. Yanında yoğurtla tüketebileceğiniz aynı zamanda çocuklarında beğeneceği leziz karnabahar mücverinin tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Karnabahar, sonbahar ve kış aylarının vitamin kaynağı olan bir sebzedir. Genellikle sulu yemeği ya da haşlanarak yoğurtla tüketilen karnabahar hem diyet yapanlar için doyurucu hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi hali. Özellikle bel çevresinde oluşan yağlardan kurtulabilmek için kışın haftada en az 3 gün karnabaharı sofralara getirilmesini uzmanlar öneriyor. Hal böyle iken sizlere akşam yemeğinde tüketebileceğiniz karnabahar ile hazırlanan enfes mücverin tarifini veriyoruz. Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturan enfes karnabahar mücverinin tarifi yazımızda.

XZ7Ha_1580552165_5883.jpeg

KARNABAHAR MÜCVERİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı un

Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvı yağ

zConm_1552463557_5035.jpg

YAPILIŞI

Suyun içerisinde karnabaharları güzelce haşlayın. Ardından kaseye alıp çatalla ezin.

Ezilmiş karnabaharların üzerine yumurta, soğan, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve maydanozu ekledikten sonra unu da azar azar ilave ederek mücver harcını oluşturun.

Tavaya yağı alıp kızdırın ve 2'şer yemek kaşığı büyüklüğünde parçaları kızartın.

İsteğe göre yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt