Kış aylarının tercih edilen sebzesi karnabahar, tüketildiğinde bol vitamin açığa çıkaran bir besindir. Kışın düşen direnci yerine getirir. Peki, kış sebzesi karnabahar nasıl kesilir? Karnabahar temizlemenin püf noktaları nelerdir? İşte, yanıtlar...
Karnabahar, ekonomik bir sebze olarak bilinmesinin yanı sıra bir çok ailenin direncini kuvvetlendiren sebzeler arasında gelmektedir. Vitamin deposu olan bu sebzeyi uzmanlar sık sık tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Peki, çeşit çeşit yemeğinin hazırlandığı karnabahar nasıl yıkanır? Nasıl kesilir? Karnabahar ayıklamanın en kolay yolu nedir? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz. İşte, en pratik karnabahar ayıklama ve temizleme yöntemleri...
KARNABAHAR NASIL TEMİZLENİR?
Öncelikle karnabaharı yapraklarından (yeşil yapraklar) arındırınız. Elinizle çekemediğiniz yaprakları, bıçakla kesebilirsiniz. Dıştan içe doğru küçülen ve daralan koruyucu yapraklar iyice ayıklandığında, karnabaharı yıkayabilirsiniz. Üzerindeki tozu ve toprağı temizlemek için akan suyun altında bir kaç dakika bekletiniz. Yapraklar iyice temiz olduğunda, parçalarına ayırınız.
KARNABAHAR NASIL KESİLİR?
Bıçak yardımıyla kök karnabaharın kök kısmında bir kare çiziniz. Kare çizgisine dahil ettiğiniz karnabahar kökünü derinlemesine kesiniz.
(Öbeklerinden ayırınız) Kök gövdeden ayrıldıktan sonra içten dışa doğru istediğiniz büyüklükte parçalara bölünüz. Kendiliğinden küçük boyutta olan karnabaharları kesmemeye dikkat ediniz. Aksi halde pişme sırasında karnabaharlar dağılabilir.
KARNABAHAR BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?
Karnabaharı iyice temizledikten sonra, limonlu sudan geçirdikten sonra buzdolabı poşetine yerleştirebilirsiniz.
Karnabahar parçalarını, sıcak suyun içine atın ve 1 dakika beklettikten sonra soğuk suyun içerisine atarak şoklama yöntemi uygulayınız.
Bu şekilde şoklama yapılarak buzluğa atılan sebzeler, uzun süreli ve taze saklanabilmektedir.