iltasyazilim
FD Üye
Karnabahar Oturtma (Çok Seveceksiniz ) Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo karnabahar
*100 gram *kıyma
*1 fincan sıvı yağ
*1 soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates küçük
*1 yemek kaşığı salça
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Karnabahar Oturtma (Çok Seveceksiniz ) Tarifi Yapılışı
Selamlar bugün sizlerle çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir yemek tarifi vereceğim Karnabahar sevmeyenlerin bile hoşuna giden bir tarif şimdi geçelim tarifimize
İlk önce karnabaharlarımızı küçük parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayalım, yumuşadıktan sonra suyunu süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı kavuralım kıymayı ilave ettikten sonra kıymanın rengi dönünce salça sarımsak tuz ve karabiberi ilave edip 1 5 bardak suyu da ekledikten sonra tepsideki karnabaharlarımızın üzerine döküp yeşil biber ve domates ile süsleyip 170° fırında 20 dk pişirdikten sonra bir kasede 1 yumurta ,1 tatlı kaşığı limon ve 1 çay kaşığı tuz ile çırpalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine eşit bir şekilde dökelim, sonra tekrar fırına verelim, 10 dk sonra yemeğimiz servise hazır ,ilk sıcağı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz Tavsiye ederim sıradan karnabahar yemeklerinden çok çok güzel AFİYET OLSUN sevgiyle kalın
*Yarım kilo karnabahar
*100 gram *kıyma
*1 fincan sıvı yağ
*1 soğan
*3 diş sarımsak
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates küçük
*1 yemek kaşığı salça
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
Karnabahar Oturtma (Çok Seveceksiniz ) Tarifi Yapılışı
Selamlar bugün sizlerle çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir yemek tarifi vereceğim Karnabahar sevmeyenlerin bile hoşuna giden bir tarif şimdi geçelim tarifimize
İlk önce karnabaharlarımızı küçük parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayalım, yumuşadıktan sonra suyunu süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim Ayrı bir tavada ince doğranmış soğanı kavuralım kıymayı ilave ettikten sonra kıymanın rengi dönünce salça sarımsak tuz ve karabiberi ilave edip 1 5 bardak suyu da ekledikten sonra tepsideki karnabaharlarımızın üzerine döküp yeşil biber ve domates ile süsleyip 170° fırında 20 dk pişirdikten sonra bir kasede 1 yumurta ,1 tatlı kaşığı limon ve 1 çay kaşığı tuz ile çırpalım fırından çıkardığımız yemeğin üzerine eşit bir şekilde dökelim, sonra tekrar fırına verelim, 10 dk sonra yemeğimiz servise hazır ,ilk sıcağı çıkınca afiyetle yiyebilirsiniz Tavsiye ederim sıradan karnabahar yemeklerinden çok çok güzel AFİYET OLSUN sevgiyle kalın