iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmızı toz biber, sarımsak tozu) Domates sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı acı sos 1 yemek kaşığı ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Üzeri için:
1 adet orta boy domates 4 adet mantar 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
NASIL YAPILIR?
Karnabahardan oluşacak pizza tabanını hazırlamak için; yeşil sap ve sert kök kısımlarını ayıkladığınız karnabaharı çiçeklerine ayırın Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız karnabaharları, blenderdan geçirip kum haline getirin Ekmek kırıntısı gibi gözüken karnabaharları, kaynar su dolu bir tencerede kısa süre haşlayın Bir kevgir yardımıyla tel bir süzgece aldığınız haşlanmış karnabaharların üzerine bastırarak fazla suyunu çıkartın Haşlanmış karnabaharları; yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve baharat karışımıyla derin bir kasede karıştırarak hamur haline getirin Karnabahardan oluşan pizza tabanını yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yuvarlak şeklinde yayın Basit ve pratik bir pizza sosu için; domates salçası ve acı sosu ılık suyla karıştırıp kıvamını açın Zeytinyağı ve kekik eklediğiniz sosu karıştırın Hazırladığınız pratik domates sosunu bir kepçe yardımıyla pizza tabanının orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın Tabanın kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakmayı unutmayın Domatesi halka şeklinde incecik dilimleyin Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince kestikten sonra pizzanın üzerine yerleştirin Son olarak rendelenmiş mozzarella peynirini üzerine serpiştirdikten sonra hazırladığınız pizzayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak pizzayı dilimledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
1 adet küçük boy karnabahar 1 adet yumurta 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 tatlı kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmızı toz biber, sarımsak tozu) Domates sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı acı sos 1 yemek kaşığı ılık su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik Üzeri için:
1 adet orta boy domates 4 adet mantar 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
NASIL YAPILIR?
Karnabahardan oluşacak pizza tabanını hazırlamak için; yeşil sap ve sert kök kısımlarını ayıkladığınız karnabaharı çiçeklerine ayırın Bol suda yıkayıp üzerlerini kuruladığınız karnabaharları, blenderdan geçirip kum haline getirin Ekmek kırıntısı gibi gözüken karnabaharları, kaynar su dolu bir tencerede kısa süre haşlayın Bir kevgir yardımıyla tel bir süzgece aldığınız haşlanmış karnabaharların üzerine bastırarak fazla suyunu çıkartın Haşlanmış karnabaharları; yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve baharat karışımıyla derin bir kasede karıştırarak hamur haline getirin Karnabahardan oluşan pizza tabanını yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine yuvarlak şeklinde yayın Basit ve pratik bir pizza sosu için; domates salçası ve acı sosu ılık suyla karıştırıp kıvamını açın Zeytinyağı ve kekik eklediğiniz sosu karıştırın Hazırladığınız pratik domates sosunu bir kepçe yardımıyla pizza tabanının orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın Tabanın kenar kısımlarında yaklaşık bir parmak kalınlığında pay bırakmayı unutmayın Domatesi halka şeklinde incecik dilimleyin Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları ince ince kestikten sonra pizzanın üzerine yerleştirin Son olarak rendelenmiş mozzarella peynirini üzerine serpiştirdikten sonra hazırladığınız pizzayı önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dakika kadar pişirin Fırından çıkan sıcak pizzayı dilimledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın