Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen)

Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen) Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane karnabahar
*250 gr kıyma
*1 tane büyükçe soğan
*1 yemek kaşığı domates
*1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
*Sıvı yağ ve tuz

Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen) Tarifi Yapılışı Karnabaharın irice çiçekleri ayrılır yıkanır buharda haşlanır biraz diri kalacak şekilde sonra soğan yemeklik doğranır yağda biraz yumuşatılır kıyma ilave edilir kavrulur salçaları katılır 3 bardak su konur tuzu da eklenir Kıyma biraz pişirilir Daha sonra karnabaharlar fırına konulacak kaba yerleştirilir Üzerine kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde dökülür Suyu kabın yarısını geçmezse güzel olur Üzeri yağlı kağıtla kapatılır 200 derece ısınmış fırına konur Tepsideki su kaynamaya geçtikten sonra 20 dakika kadar pişirilir AFİYET OLSUN NOT: Tadı ocakta pişirilen karnabahardan daha lezzetli oldu bana göre
 
858,496Konular
982,326Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt