iltasyazilim
FD Üye
Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen) Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane karnabahar
*250 gr kıyma
*1 tane büyükçe soğan
*1 yemek kaşığı domates
*1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
*Sıvı yağ ve tuz
Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen) Tarifi Yapılışı Karnabaharın irice çiçekleri ayrılır yıkanır buharda haşlanır biraz diri kalacak şekilde sonra soğan yemeklik doğranır yağda biraz yumuşatılır kıyma ilave edilir kavrulur salçaları katılır 3 bardak su konur tuzu da eklenir Kıyma biraz pişirilir Daha sonra karnabaharlar fırına konulacak kaba yerleştirilir Üzerine kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde dökülür Suyu kabın yarısını geçmezse güzel olur Üzeri yağlı kağıtla kapatılır 200 derece ısınmış fırına konur Tepsideki su kaynamaya geçtikten sonra 20 dakika kadar pişirilir AFİYET OLSUN NOT: Tadı ocakta pişirilen karnabahardan daha lezzetli oldu bana göre
*1 tane karnabahar
*250 gr kıyma
*1 tane büyükçe soğan
*1 yemek kaşığı domates
*1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
*Sıvı yağ ve tuz
Karnabahar Yemeği (Buharda Haşlayıp Fırında Pişen) Tarifi Yapılışı Karnabaharın irice çiçekleri ayrılır yıkanır buharda haşlanır biraz diri kalacak şekilde sonra soğan yemeklik doğranır yağda biraz yumuşatılır kıyma ilave edilir kavrulur salçaları katılır 3 bardak su konur tuzu da eklenir Kıyma biraz pişirilir Daha sonra karnabaharlar fırına konulacak kaba yerleştirilir Üzerine kıymalı harcı her tarafına gelecek şekilde dökülür Suyu kabın yarısını geçmezse güzel olur Üzeri yağlı kağıtla kapatılır 200 derece ısınmış fırına konur Tepsideki su kaynamaya geçtikten sonra 20 dakika kadar pişirilir AFİYET OLSUN NOT: Tadı ocakta pişirilen karnabahardan daha lezzetli oldu bana göre