iltasyazilim
FD Üye
Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy karnabahar
*1 tencere kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı süt
Sosu için:
*4 su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Silme 1 tatlı kaşığı kuru nane
Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharı yeşil yapraklarından arındırıp çiçeklerine ayırıyoruz, yıkıyoruz bir güzel Tencerede kaynamakta olan suya tuz ve süt katıyoruz, karnabaharları ekleyip 15 dakika haşlıyoruz Süzüp kenara alıyoruz (Suya kattığımız süt, karnabaharın beyaz kalmasını sağlayacak hem pişerken saldığı kötü kokuyu önleyecektir )
Yoğurdu çırpıyoruz İçerisine sarımsak rendeliyoruz (Arzu ederseniz içerisine tuz da koyabilirsiniz ) Karnabahar soğudu ve kurudu Servis tabağına aktarıyoruz karnabaharı Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz Sos tenceresinde tereyağını eritip içerisine nane ekliyoruz Köpürmeye başladığında ocaktan alıp yoğurdun üstüne gezdiriyoruz Hafif ve çok sağlıklı bir lezzet, afiyet olsun
*1 orta boy karnabahar
*1 tencere kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı süt
Sosu için:
*4 su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Silme 1 tatlı kaşığı kuru nane
Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharı yeşil yapraklarından arındırıp çiçeklerine ayırıyoruz, yıkıyoruz bir güzel Tencerede kaynamakta olan suya tuz ve süt katıyoruz, karnabaharları ekleyip 15 dakika haşlıyoruz Süzüp kenara alıyoruz (Suya kattığımız süt, karnabaharın beyaz kalmasını sağlayacak hem pişerken saldığı kötü kokuyu önleyecektir )
Yoğurdu çırpıyoruz İçerisine sarımsak rendeliyoruz (Arzu ederseniz içerisine tuz da koyabilirsiniz ) Karnabahar soğudu ve kurudu Servis tabağına aktarıyoruz karnabaharı Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz Sos tenceresinde tereyağını eritip içerisine nane ekliyoruz Köpürmeye başladığında ocaktan alıp yoğurdun üstüne gezdiriyoruz Hafif ve çok sağlıklı bir lezzet, afiyet olsun