Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnabahar Yoğurtlaması

Karnabahar Yoğurtlaması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

*1 orta boy karnabahar
*1 tencere kaynar su
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı süt

Sosu için:


*4 su bardağı yoğurt
*2 diş sarımsak rendesi
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Silme 1 tatlı kaşığı kuru nane

Karnabahar Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı Öncelikle karnabaharı yeşil yapraklarından arındırıp çiçeklerine ayırıyoruz, yıkıyoruz bir güzel Tencerede kaynamakta olan suya tuz ve süt katıyoruz, karnabaharları ekleyip 15 dakika haşlıyoruz Süzüp kenara alıyoruz (Suya kattığımız süt, karnabaharın beyaz kalmasını sağlayacak hem pişerken saldığı kötü kokuyu önleyecektir )

Yoğurdu çırpıyoruz İçerisine sarımsak rendeliyoruz (Arzu ederseniz içerisine tuz da koyabilirsiniz ) Karnabahar soğudu ve kurudu Servis tabağına aktarıyoruz karnabaharı Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz Sos tenceresinde tereyağını eritip içerisine nane ekliyoruz Köpürmeye başladığında ocaktan alıp yoğurdun üstüne gezdiriyoruz Hafif ve çok sağlıklı bir lezzet, afiyet olsun
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt