Karnabaharın Özellikleri Karnabaharın özellikleri Karnabaharın yararları nelerdir Karnabahar gıda değeri Özellikle pişerken ve haşlanırken çıkardığı koku nedeniyle o kadar sevilmeyen sebzelerden biri olan karnabahar bütün bir vitamin deposu meleklerkarnabaharinozellikleri5c5067ef5a52falt Bakın karnabaharda bulunan vitamin değerleri ve bu değerli sebzenin insan sağlığına faydaları nelermişkarnabaharinozellikleri5c5067ef88c32gifalt :tik: :tik: :tik: 1548773355 1548773355 karnabaharinozellikleri5c5067ef8d100karnabaharinozellikleri5c5067ef8d100 karnabaharinozellikleri5c5067ef8d100 GIDA DEĞERLERİ 100 gr karnabaharın içerdiği beslenme değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr protein; 5,2 gr karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr yağ; l gr lif: 56 mgr fosfor; 21 mgr kalsiyum; 07 mgr demir: 295 mgr potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr B1 vitamini; 0,08 mgr B2 vitamini; 0,6 mgr B3 vitamini ve 55 mgr C vitamini SAĞLIĞIMIZA YARARLARI Ilk Önce potasyum minerali olmak üzere, vücut için faydalı kayda değer beslenme maddelerini oldukça çok içermesinin yanı sıra; o Karnabahar, bütün Turpgiller’deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine aleyhinde etkilidir o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için yürek hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu emin düzeyde tutar Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak için karnabahar haftada 23 defa yenilir Fakat, bütün Turpgiller’deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuzlu almaya itina göstermelidir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.