Karnabahar şifa dolu bir kış sebzesidir Turpgiller ailesindendir Kokusu yüzünden sevmeyenler olsa da kızartması yapılarak güzel bir sosla kokusundan arındırıp tüketimi çok yaygındır Ayrıca köftesi, salatası da yemeğinden daha çok tercih edilmekte
Karnabaharın yararları saymakla bitmiyor
Karnabahar A, B1, B2, C, E vitaminlerini içerir Vitamin ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılar
Romatizmaya karşı kalkandır
Obeziteyi önleyici bir gıdadır
Kansere karşı savaşır Akciğer kanseri, göğüs kanseri, mesane kanseri başta olmak üzere kanser hastalıklarından korur
İdrar söktürücüdür İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir Kronik idrar yolu enfeksiyonlarında karnabahar küründen faydalanabilirsiniz 250 gram karnabaharı 750 ml kaynayan suyun içine ekleyin 5 dakika kadar kapağı kapalı şekilde haşlayın Bu karnabahar suyunu ikiye bölüp sabah akşam aç karnına 7 gün için Sonra 3 gün ara verin Tekrardan 7 gün uygulayın ve 3 gün ara verin Üçüncü kez 7 gün rutininize başlayın Bu 7 günden sonra kürü tamamlamış olacaksınız Karnabaharı her gün taze olarak haşlamanız şarttır
Lifler sayesinde kolestrolü düşürücü etkisi vardır
Kalbe faydalıdır, kalp hastalıklarından korur
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Mide hastalıklarından korur
Cinsel gücü arttırmaktadır
Antioksidan özelliği vardır
Vücudu toksinlerden arındırır
Gebelik döneminde faydalıdır Ceninin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur
Şeker hastalığından korunmaya yarar
–Kemik ve diş sağlığını korur
Karaciğer için çok faydalıdır
Sindirime faydalıdır İçeriğindeki su ve lif sebebiyle sindirim sistemini düzenler
Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar
Kabızlığa iyi gelir
Beyin için faydalıdır Öğrenmeyi ve zekayı geliştirir
Kemik erimesini önler
Kilo vermeye yardımcı olmaktadır Kalori miktarının az olmasının yanı sıra, yağ yakmayı sağlar Diyetlerinizde sınırsız karnıbahar tüketebilirsiniz
Saç sağlığı açısından önemlidir Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar Saç dökülmelerini önler
Cilt sağlığına da faydalıdır Cildi zinde tutmaktadır
Karnabaharın yararları saymakla bitmiyor
Karnabahar A, B1, B2, C, E vitaminlerini içerir Vitamin ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşılar
Romatizmaya karşı kalkandır
Obeziteyi önleyici bir gıdadır
Kansere karşı savaşır Akciğer kanseri, göğüs kanseri, mesane kanseri başta olmak üzere kanser hastalıklarından korur
İdrar söktürücüdür İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir Kronik idrar yolu enfeksiyonlarında karnabahar küründen faydalanabilirsiniz 250 gram karnabaharı 750 ml kaynayan suyun içine ekleyin 5 dakika kadar kapağı kapalı şekilde haşlayın Bu karnabahar suyunu ikiye bölüp sabah akşam aç karnına 7 gün için Sonra 3 gün ara verin Tekrardan 7 gün uygulayın ve 3 gün ara verin Üçüncü kez 7 gün rutininize başlayın Bu 7 günden sonra kürü tamamlamış olacaksınız Karnabaharı her gün taze olarak haşlamanız şarttır
Lifler sayesinde kolestrolü düşürücü etkisi vardır
Kalbe faydalıdır, kalp hastalıklarından korur
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Mide hastalıklarından korur
Cinsel gücü arttırmaktadır
Antioksidan özelliği vardır
Vücudu toksinlerden arındırır
Gebelik döneminde faydalıdır Ceninin sağlıklı gelişmesine yardımcı olur
Şeker hastalığından korunmaya yarar
–Kemik ve diş sağlığını korur
Karaciğer için çok faydalıdır
Sindirime faydalıdır İçeriğindeki su ve lif sebebiyle sindirim sistemini düzenler
Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar
Kabızlığa iyi gelir
Beyin için faydalıdır Öğrenmeyi ve zekayı geliştirir
Kemik erimesini önler
Kilo vermeye yardımcı olmaktadır Kalori miktarının az olmasının yanı sıra, yağ yakmayı sağlar Diyetlerinizde sınırsız karnıbahar tüketebilirsiniz
Saç sağlığı açısından önemlidir Saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar Saç dökülmelerini önler
Cilt sağlığına da faydalıdır Cildi zinde tutmaktadır