Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnabaharlı Lezzet Bombası

Karnabaharlı Lezzet Bombası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnabaharlı Lezzet Bombası Tarifi İçin Malzemeler

*1 tam karnabahar
*Pul biber, tuz

Kıymalı sos için:


*1 kase kıyma ( isteğe göre artırabilir veya azaltabilirsiz)
*1 orta boy soğan
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı salça( isteğe göre 1 çay kaşığı da biber salçası ekleyebilirsiniz)

Beşamel sos için :


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*12 litre süt
*1 kase rendelenmiş kaşar
*1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
*Karabiber

Karnabaharlı Lezzet Bombası Tarifi Yapılışı 1 Önce karnabaharı küçük küçük doğrayıp, yuvarlak cam borcama yıkadıktan sonra koyun Üstüne 1 yemek kaşığı tuzu, isteğinize göre pul biber ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı döküp karıştırın Sonra üstüne uygun büyüklükte yağlı kağıt kesip ıslatın ve üstüne kapatın, onun da üstüne alüminyum folyo geçirerek önceden ısıtılmış fırına koyun( benim fırınım Luxell Börekçi, onda Maximum ısıyı ayarlıyorum) Kontrollü şekilde yaklaşık yarım saat pişirin Pişmesine yakın üzerini açın ve 5 dk da üstü açık dursun
2 Soğanı ufak ufak doğrayıp yağda kavurun kıyma ile birlikte İkisi kavrulunca içine salçayı, tuzunu koyun Kapatmaya yakın doğranmış maydanozunu koyun, 23 dk bir karıştırın kapatın
3 Beşamel sos için yağı tavaya koyun, o eriyince üstüne unu koyup kavurun Kavrulunca üstüne sütü koyun ve karıştırmaya devam edin Göz göz kaynamaya başlayınca tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyin Bunlara ilave hazırladığınız 1 kase rendelenmiş kaşarı da içine koyun, 23 dk sonra ocağı kapatın
SONUÇ: 1 numarada tarif edilen Fırında pişmiş karnabaharın üstüne 2 numarada anlatılan kıymalı karışımı dökün, onun da üstüne 3 numarada anlatılan beşamel sosunu dökün Önceden ısıtılmış fırınınıza koyup üstü kızarasıya kadar fırında dursun Üstü hafif kızarmaya başlayınca kalan kaşarı da en üstüne dökün, kaşar kızarınca kapatın fırını

İster ikindi çaylarında bir çeşit olarak ister akşam yemeğine muhteşem bir tadı oluyor Tok olanı bile yedirten karşı koyulmaz bir lezzet, mmmmm
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,755Kullanıcılar
Ahmet_Son üye
Üst Alt