iltasyazilim
FD Üye
Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram karnabahar
*1 orta boy patates
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı kaşar peyniri
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı krema
*Tuz
*Karabiber
Kıyması için gerekli;
*250 gram kıyma
*1 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma Tarifi Yapılışı
1
*Suyu ve sütü tencereye alıp kaynatalım
*Tencerenin ağzı açık kalsın, taşma ihtimali yüksek çünkü
*Çiçeklerini ayırıp yıkadığınız karnabaharı ve yıkayıp, soyup, küp doğradığınız patatesi kaynayan tencereye ilave edelim
*Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp, suyunu çekene kadar haşlayın
*Sebzeleri blendırdan geçirin, püre haline getirin
*Püreyi şimdi ocaktan alın
*Tereyağını, kremayı, kaşar peynirini ve baharatlarını ilave edip, dikkatli bir şekilde 2 dakika daha püreyi pişirin
*Pürenin bir kısmını uygun derin bir tepsiye yayın
*Ayrı bir tencereye biraz zeytinyağı koyun
*Kıymayı biraz kavurun
*Kavrulmuş kıymaya yemeklik doğradığınız sebzeleri ilave edip, iyice yumuşayana kadar kavurun
*Salça, suyu ve baharatları ekleyin
*3 dakika daha kavurun
*Kavrulmuş kıymanın bir kısmını pürenin üzerine yayın
*Sonra tekrar kıymanın üste püre ve pürenin üstüne kıyma ekleyin
*Aynı lazanya işlemi gibi, en son üzerine kasar peyniri serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin
*250 gram karnabahar
*1 orta boy patates
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı kaşar peyniri
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı krema
*Tuz
*Karabiber
Kıyması için gerekli;
*250 gram kıyma
*1 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma Tarifi Yapılışı
1
*Suyu ve sütü tencereye alıp kaynatalım
*Tencerenin ağzı açık kalsın, taşma ihtimali yüksek çünkü
*Çiçeklerini ayırıp yıkadığınız karnabaharı ve yıkayıp, soyup, küp doğradığınız patatesi kaynayan tencereye ilave edelim
*Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp, suyunu çekene kadar haşlayın
*Sebzeleri blendırdan geçirin, püre haline getirin
*Püreyi şimdi ocaktan alın
*Tereyağını, kremayı, kaşar peynirini ve baharatlarını ilave edip, dikkatli bir şekilde 2 dakika daha püreyi pişirin
*Pürenin bir kısmını uygun derin bir tepsiye yayın
*Ayrı bir tencereye biraz zeytinyağı koyun
*Kıymayı biraz kavurun
*Kavrulmuş kıymaya yemeklik doğradığınız sebzeleri ilave edip, iyice yumuşayana kadar kavurun
*Salça, suyu ve baharatları ekleyin
*3 dakika daha kavurun
*Kavrulmuş kıymanın bir kısmını pürenin üzerine yayın
*Sonra tekrar kıymanın üste püre ve pürenin üstüne kıyma ekleyin
*Aynı lazanya işlemi gibi, en son üzerine kasar peyniri serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin