Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma

Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma Tarifi İçin Malzemeler

*250 gram karnabahar
*1 orta boy patates
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı kaşar peyniri
*34 (bir yarımir çeyrek) çay bardağı krema
*Tuz
*Karabiber

Kıyması için gerekli;


*250 gram kıyma
*1 kırmızı biber
*2 yeşil biber
*1 soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber

Üzeri için;


*Kaşar peyniri

Karnabaharlı Patates Püresi Yatağında Kavrulmuş Kıyma Tarifi Yapılışı
1
*Suyu ve sütü tencereye alıp kaynatalım
*Tencerenin ağzı açık kalsın, taşma ihtimali yüksek çünkü
*Çiçeklerini ayırıp yıkadığınız karnabaharı ve yıkayıp, soyup, küp doğradığınız patatesi kaynayan tencereye ilave edelim
*Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp, suyunu çekene kadar haşlayın
*Sebzeleri blendırdan geçirin, püre haline getirin
*Püreyi şimdi ocaktan alın
*Tereyağını, kremayı, kaşar peynirini ve baharatlarını ilave edip, dikkatli bir şekilde 2 dakika daha püreyi pişirin
*Pürenin bir kısmını uygun derin bir tepsiye yayın
*Ayrı bir tencereye biraz zeytinyağı koyun
*Kıymayı biraz kavurun
*Kavrulmuş kıymaya yemeklik doğradığınız sebzeleri ilave edip, iyice yumuşayana kadar kavurun
*Salça, suyu ve baharatları ekleyin
*3 dakika daha kavurun
*Kavrulmuş kıymanın bir kısmını pürenin üzerine yayın
*Sonra tekrar kıymanın üste püre ve pürenin üstüne kıyma ekleyin
*Aynı lazanya işlemi gibi, en son üzerine kasar peyniri serpip fırında üzeri kızarana kadar pişirin
 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,103Kullanıcılar
bixiciSon üye
Üst Alt