iltasyazilim
FD Üye
Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kiloluk pırasanın sert kısımları(başları)
*Yağ
*1 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı domates (varsa konserve yoksa rendeliyoruz)
*1 adet küçük taze havuç
*Yarım su bardağı haşlanmış nohut
*56 büyük parça karnabahar
*Tuz
*Baharat
Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Yağda salçayı kavuruyoruz ve üstüne domatesimizi ekliyoruz Nohutu ( Ben nohutu önceden haşlayıp, buzluğa atıyorum Yemeklere azar azar çıkarıp, kullanıyorum, çok rahat ve hazır oluyor) ve doğranmış havucumuzu ekleyip, hafif kavrulmasını bekliyoruz Doğradığımız pırasaları da ekleyip, kapağı kapatıyoruz ki suyunu biraz salsın Biraz sonra sıcak suyu ekleyip, altını iyice kısıyoruz Karnabaharı en sona bırakıyoruz çünkü onun pişmesi daha kolay Pırasamız biraz pişince küçük parçalara ayırdığımız karnabaharları ekliyoruz ve yine altı kısık pişene kadar ocakta kalıyor Tuzunu ve isteğe göre baharatını da atıp, kapatıyoruz Yiyeceğimiz zaman bol toz acı biber ve limonlu çok nefis ve çok sağlıklı bir yemek oluyor
*Yarım kiloluk pırasanın sert kısımları(başları)
*Yağ
*1 yemek kaşığı salça
*3 yemek kaşığı domates (varsa konserve yoksa rendeliyoruz)
*1 adet küçük taze havuç
*Yarım su bardağı haşlanmış nohut
*56 büyük parça karnabahar
*Tuz
*Baharat
Karnabaharlı Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Yağda salçayı kavuruyoruz ve üstüne domatesimizi ekliyoruz Nohutu ( Ben nohutu önceden haşlayıp, buzluğa atıyorum Yemeklere azar azar çıkarıp, kullanıyorum, çok rahat ve hazır oluyor) ve doğranmış havucumuzu ekleyip, hafif kavrulmasını bekliyoruz Doğradığımız pırasaları da ekleyip, kapağı kapatıyoruz ki suyunu biraz salsın Biraz sonra sıcak suyu ekleyip, altını iyice kısıyoruz Karnabaharı en sona bırakıyoruz çünkü onun pişmesi daha kolay Pırasamız biraz pişince küçük parçalara ayırdığımız karnabaharları ekliyoruz ve yine altı kısık pişene kadar ocakta kalıyor Tuzunu ve isteğe göre baharatını da atıp, kapatıyoruz Yiyeceğimiz zaman bol toz acı biber ve limonlu çok nefis ve çok sağlıklı bir yemek oluyor