iltasyazilim
FD Üye
Karnıbahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr kıyma
*Orta büyüklükte karnabahar
*1 baş kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 bardak su
*2 tatlı kaşığı un
*2 çay kaşığı sebzeli çeşni (ayrıca tuz kullanmıyorum )
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Az karabiber
*Zeytinyağ
Karnıbahar Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle karnabaharalarızı çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz sirkeli suda bekletip yıkıyoruz
*Ardından soğanlarımızı zeytinyağında biraz karamelize edip sarımsak ve kıymamızı ekleyip kavuruyoruz
*Havucumuzu da ekleyip biraz karıştırıyoruz
*Daha sonra salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Kavrulan harcımıza dört bardak su, kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine karnabaharlarımızı* koyup kapağını kapatıyoruz
*Arada bir çok ezdirmeden yemeğimizi karıştırıyoruz
*Kaynama noktasına geldiği sırada yemeğimizin biraz kıvam alması için küçük bir kasede 2 tatlı kaşığı unumuzu biraz suda açıyoruz ,topak kalmamasına dikkat ediyoruz ve yemeğimize ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine sebzeli çeşnimizi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ve kaynayan yemeğimiz artık hazırdır herkese şimdiden afiyet olsun
*100 gr kıyma
*Orta büyüklükte karnabahar
*1 baş kuru soğan
*2 diş sarımsak
*1 adet havuç
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 bardak su
*2 tatlı kaşığı un
*2 çay kaşığı sebzeli çeşni (ayrıca tuz kullanmıyorum )
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Az karabiber
*Zeytinyağ
Karnıbahar Yemeği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle karnabaharalarızı çok küçük olmayacak şekilde kesiyoruz sirkeli suda bekletip yıkıyoruz
*Ardından soğanlarımızı zeytinyağında biraz karamelize edip sarımsak ve kıymamızı ekleyip kavuruyoruz
*Havucumuzu da ekleyip biraz karıştırıyoruz
*Daha sonra salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
*Kavrulan harcımıza dört bardak su, kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine karnabaharlarımızı* koyup kapağını kapatıyoruz
*Arada bir çok ezdirmeden yemeğimizi karıştırıyoruz
*Kaynama noktasına geldiği sırada yemeğimizin biraz kıvam alması için küçük bir kasede 2 tatlı kaşığı unumuzu biraz suda açıyoruz ,topak kalmamasına dikkat ediyoruz ve yemeğimize ekleyip karıştırıyoruz
*Üzerine sebzeli çeşnimizi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ve kaynayan yemeğimiz artık hazırdır herkese şimdiden afiyet olsun