iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Adana Patlıcanı İle) Tarifi İçin Malzemeler
*Bol yağlı kuzu kıyma
*Patlıcan
*Yeşil biber
*1 domates
*1 tane orta boy soğan
*3 dış sarımsak
*Salça ,tuz, sıvı yağ ,karabiber
Karnıyarık (Adana Patlıcanı İle) Tarifi Yapılışı Kaynanamın Adanadan getirdiği patlıcanları karnıyarık yapmaya karar verdim çünkü bilenler bilir adana patlıcanın yemeği çok lezzetli olur Kemer patlıcanlar biraz acı oluyor memleketten patlıcan gelmişken söyle ağzımın tadıyla bir karnıyarık yapım dedim
Patlıcanlar alacalı soyulur ve hiç kesilmeden yağda kızartılır Sonra borcama alınır Tavada kalan yağa doğranan kuru soğan ve sarımsak koyulur öldürülür ardından yeşil biber eklenir daha sonra domates eklenir iki dakika pişirdikten sonra yarım kaşık Salça (isteğe göre bir kaşık da koyabilirsiniz) eklenir baharatlar eklenir 2 dakika da bu şekilde pişirilir en son kıyma eklenir (en son kıyma eklenir çünkü ne kadar çok pişerse o kadar sertleşir ve kurur fırında da pişeceği için tavada az pişmesi gerekir) Hazırlanan karışıma bir çay bardağı su eklenir 2 dakika pişirilir ve borcamdaki patlıcanlara koyulur ve fırına sürülür tahminen 15 dakika sonra pişer Afiyet olsun (malzemelerde miktar vermedim kaç kişilik yapacaksanız ona göre ölçü kullanabilirsiniz Kıymanın yağlı olması iyidir et yumuşak olur kurumaz )
*Bol yağlı kuzu kıyma
*Patlıcan
*Yeşil biber
*1 domates
*1 tane orta boy soğan
*3 dış sarımsak
*Salça ,tuz, sıvı yağ ,karabiber
Karnıyarık (Adana Patlıcanı İle) Tarifi Yapılışı Kaynanamın Adanadan getirdiği patlıcanları karnıyarık yapmaya karar verdim çünkü bilenler bilir adana patlıcanın yemeği çok lezzetli olur Kemer patlıcanlar biraz acı oluyor memleketten patlıcan gelmişken söyle ağzımın tadıyla bir karnıyarık yapım dedim
Patlıcanlar alacalı soyulur ve hiç kesilmeden yağda kızartılır Sonra borcama alınır Tavada kalan yağa doğranan kuru soğan ve sarımsak koyulur öldürülür ardından yeşil biber eklenir daha sonra domates eklenir iki dakika pişirdikten sonra yarım kaşık Salça (isteğe göre bir kaşık da koyabilirsiniz) eklenir baharatlar eklenir 2 dakika da bu şekilde pişirilir en son kıyma eklenir (en son kıyma eklenir çünkü ne kadar çok pişerse o kadar sertleşir ve kurur fırında da pişeceği için tavada az pişmesi gerekir) Hazırlanan karışıma bir çay bardağı su eklenir 2 dakika pişirilir ve borcamdaki patlıcanlara koyulur ve fırına sürülür tahminen 15 dakika sonra pişer Afiyet olsun (malzemelerde miktar vermedim kaç kişilik yapacaksanız ona göre ölçü kullanabilirsiniz Kıymanın yağlı olması iyidir et yumuşak olur kurumaz )
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.