iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağından biraz az sıvıya
*Yarım bardaktan bir parmak fazla irmik
*125 gr tereyağ
*3 yemek kaşığı şeker
*Arzuya göre limon kabuğu rendesi
*Yarım bardak Hindistan cevizi
*Aldığı kadar un
*1 pk kabartma tozu
*1 pk vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi, fındık veya toz antep fıstığı
Şerbet;
*2 5 bardak şeker
*2 5 bardak su
*Yarım limon suyu
Karnıyarık Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti yapalım su ve şekeri ocağa alalım şeker eriyip kaynayana kadar pişirelim Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatılır Altı kapatılıp ılımaya bırakalım
Hamur malzemelerini önce sıvılar sonra kuru malzemeleri ekleyerek yoğuralım kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şeklini verip fırın tepsisine dizelim Hepsini şekillendirdikten sonra bıçakla üstlerine hafif çizikler atalım piştikçe bu çizikler açılınca Önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Ilıdıktan sonra ılık şerbetini döküp üstünü kapatalım ki iyice şerbeti çeksin Servisten önce fındık toz Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süsleyip ikram edelim afiyet olsun
*1 yumurta
*1 su bardağından biraz az sıvıya
*Yarım bardaktan bir parmak fazla irmik
*125 gr tereyağ
*3 yemek kaşığı şeker
*Arzuya göre limon kabuğu rendesi
*Yarım bardak Hindistan cevizi
*Aldığı kadar un
*1 pk kabartma tozu
*1 pk vanilya
Üzeri için;
*Hindistan cevizi, fındık veya toz antep fıstığı
Şerbet;
*2 5 bardak şeker
*2 5 bardak su
*Yarım limon suyu
Karnıyarık Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti yapalım su ve şekeri ocağa alalım şeker eriyip kaynayana kadar pişirelim Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatılır Altı kapatılıp ılımaya bırakalım
Hamur malzemelerini önce sıvılar sonra kuru malzemeleri ekleyerek yoğuralım kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şeklini verip fırın tepsisine dizelim Hepsini şekillendirdikten sonra bıçakla üstlerine hafif çizikler atalım piştikçe bu çizikler açılınca Önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Ilıdıktan sonra ılık şerbetini döküp üstünü kapatalım ki iyice şerbeti çeksin Servisten önce fındık toz Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süsleyip ikram edelim afiyet olsun