Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnıyarık Badem Tatlısı

Karnıyarık Badem Tatlısı
0
117

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnıyarık Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 su bardağından biraz az sıvıya
*Yarım bardaktan bir parmak fazla irmik
*125 gr tereyağ
*3 yemek kaşığı şeker
*Arzuya göre limon kabuğu rendesi
*Yarım bardak Hindistan cevizi
*Aldığı kadar un
*1 pk kabartma tozu
*1 pk vanilya

Üzeri için;


*Hindistan cevizi, fındık veya toz antep fıstığı

Şerbet;


*2 5 bardak şeker
*2 5 bardak su
*Yarım limon suyu

Karnıyarık Badem Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce şerbeti yapalım su ve şekeri ocağa alalım şeker eriyip kaynayana kadar pişirelim Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limon suyunu ilave edip 5 dk daha kaynatılır Altı kapatılıp ılımaya bırakalım
Hamur malzemelerini önce sıvılar sonra kuru malzemeleri ekleyerek yoğuralım kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp badem şeklini verip fırın tepsisine dizelim Hepsini şekillendirdikten sonra bıçakla üstlerine hafif çizikler atalım piştikçe bu çizikler açılınca Önceden ısıtılmış 170 derecede üstü kızarana kadar pişirelim Ilıdıktan sonra ılık şerbetini döküp üstünü kapatalım ki iyice şerbeti çeksin Servisten önce fındık toz Antep fıstığı ve Hindistan ceviziyle süsleyip ikram edelim afiyet olsun
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt