iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık Ispanaklı Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
İç malzemesi;
*Yarım kilo ıspanak
*1 soğan
*1 kaşık salça
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Sıvıyağ
Üzerine;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Karnıyarık Ispanaklı Nefis Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak soğan sıvı yağ ile kavrulur Kavrulan soğanın içerisine salça eklenir Az kavrulur ve yıkanmış doğranmış ıspanak eklenir Üzerine tuz pulbiber karabiber eklenir ve ıspanak kavrulur ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır Daha sonra sos için tereyağı eritilir İçerisine süt eklenir ve altı kapatılır Ilık olan süt ve tereyağı karışımına yumurta eklenir ve iyice karıştırılır Daha sonra bir tane yufka açılır ve sostan kuru yer kalmayacak şekilde sürülür Daha sonra bir yufka daha üstüne serilir ve sostan tekrar iyice sürülür ve sigara böreği gibi sekize kesilir Daha sonra her bir parçaya dolu dolu birer kaşık ıspanak konulur ve genişçe sarılır ve tepsiye dizilir Daha sonra üzerine çizik atılır Diğer dört yufkada aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sürülür susam ve çörek otu serpilir 180 derecelik fırında pişirilir
*6 adet yufka
*100 gr tereyağı
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
İç malzemesi;
*Yarım kilo ıspanak
*1 soğan
*1 kaşık salça
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Sıvıyağ
Üzerine;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Karnıyarık Ispanaklı Nefis Börek Tarifi Yapılışı İlk olarak soğan sıvı yağ ile kavrulur Kavrulan soğanın içerisine salça eklenir Az kavrulur ve yıkanmış doğranmış ıspanak eklenir Üzerine tuz pulbiber karabiber eklenir ve ıspanak kavrulur ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır Daha sonra sos için tereyağı eritilir İçerisine süt eklenir ve altı kapatılır Ilık olan süt ve tereyağı karışımına yumurta eklenir ve iyice karıştırılır Daha sonra bir tane yufka açılır ve sostan kuru yer kalmayacak şekilde sürülür Daha sonra bir yufka daha üstüne serilir ve sostan tekrar iyice sürülür ve sigara böreği gibi sekize kesilir Daha sonra her bir parçaya dolu dolu birer kaşık ıspanak konulur ve genişçe sarılır ve tepsiye dizilir Daha sonra üzerine çizik atılır Diğer dört yufkada aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sürülür susam ve çörek otu serpilir 180 derecelik fırında pişirilir