iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Kendimce) Tarifi İçin Malzemeler
*4 karnıyarıklık patlıcan, sıvı yağ
*Harcı
*300400gram kıyma
*1 küp doğranmış soğan
*1 minik doğranmış sivribiber
*1 minik doğranmış domates
*56 dal minik doğranmış maydonoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber, kimyon, tuz, pulbiber
*1 yemek kaşiğı sıvı yağ
*Üzeri için
*Domates, sıvrı biber
Sosu için
*Bir kase su
*Tatlı kaşığı biber salçası
*Tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Karnıyarık (Kendimce) Tarifi Yapılışı İlk patlıcanları çizgili soyalım ve tuzlu suda bekletelim Bir derin tavaya kıymamızı ve diğer harç malzemelerimizı alalım ve iyice karıştıralım daha sonra az pişirelim (tam pişmiyecek) ılımasını bırakalım
Patlıcanlarımızı kağıt havluyla sildikden sonra kızgın yağda kızartalım Kızartığımız patlıcanlarımızı borcama alalım harcını koyalım üzerini sivri biber ve elma dilimi gibi kestiğimiz domateslerimizide koyalım Bir kasaye su dolduralım ve salçalarımızı ve tuzumuzuda ekleyip karıştırarak sos elde edelim Sosumuzu karnıyarığımızın üzerinden*gezdirip fırına verelim
Afiyet olsun
*4 karnıyarıklık patlıcan, sıvı yağ
*Harcı
*300400gram kıyma
*1 küp doğranmış soğan
*1 minik doğranmış sivribiber
*1 minik doğranmış domates
*56 dal minik doğranmış maydonoz
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber, kimyon, tuz, pulbiber
*1 yemek kaşiğı sıvı yağ
*Üzeri için
*Domates, sıvrı biber
Sosu için
*Bir kase su
*Tatlı kaşığı biber salçası
*Tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Karnıyarık (Kendimce) Tarifi Yapılışı İlk patlıcanları çizgili soyalım ve tuzlu suda bekletelim Bir derin tavaya kıymamızı ve diğer harç malzemelerimizı alalım ve iyice karıştıralım daha sonra az pişirelim (tam pişmiyecek) ılımasını bırakalım
Patlıcanlarımızı kağıt havluyla sildikden sonra kızgın yağda kızartalım Kızartığımız patlıcanlarımızı borcama alalım harcını koyalım üzerini sivri biber ve elma dilimi gibi kestiğimiz domateslerimizide koyalım Bir kasaye su dolduralım ve salçalarımızı ve tuzumuzuda ekleyip karıştırarak sos elde edelim Sosumuzu karnıyarığımızın üzerinden*gezdirip fırına verelim
Afiyet olsun