iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (kış için) Tarifi İçin Malzemeler Ölçüler yaklaşık 5 kg patlıcan için:
*5 kg patlıcan
Kızartmak için;
*sıvı yağ
Harcı için:
*1, 52 kg kıyma
*3 tane kuru soğan
*3 yemek kaşığı biber salçası
*1 kg domates, kuşbaşı doğranmış
*2 demet maydanoz, ince kıyılmış
*56 diş sarımsak, ince doğranmış
*1 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*İstenirse pul biber
Karnıyarık (kış için) Tarifi Yapılışı Bu çok bilindik bir tarif ama kış için hazırlanış şeklini sizinle paylaşmak istedim
Malum, kış hazırlığı olunca malzeme miktarı da çok oluyor Mümkünse patlıcanların en tazesini kullanın, bahce patlıcanı tabi ki marketten alınanlardan daha organik ve daha taze oluyor Patlıcanları alaca soyun, küçükleri ikiye, büyük olanları da dörde dilimleyin, ben içinin harcı taşmasın diye çoğunu ikiye kestim (saplarına yakın kesin ama patlıcan tamamen bölünmesin) saplarının etrafındaki dikenlerini ve fazla yeşilini kesin Bol tuzlu suda biraz bekletin ve süzün, suyunu tamamen sıkın
Kızgın yağda hepsini kızartın, tepsiye tek kat olarak dizin (ama kullandığınız tepsi buzluğunuza veya buzdolabın buzluk kısmına girebilecek büyüklükte olsun, çünkü önce tepsi içinde donduracağız)
Kıyma harcını hazırlamak için, kıymayı sıvı yağ ile kavurun (kıyma taze olsun, buzluktan çıkan kıymayı kullanmayın, çünkü buzlu et çözülünce tekrar buzluğa girmemesi gerekiyor) Kıymaya, soğanı, sarımsağı, ve salçayı katıp soteleyin Ardından domatesleri, maydanozu ve baharatları ekleyin, bir bardak su ilave edin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Harcı kızarmış patlıcanların arasına kaşıkla yerleştirin (kıymanın suyu artarsa onu da tepsinin bir kenarına boşaltın donsun, sonra patlıcanlarla birlikte poşetlersiniz) Tepsinin üzerine bir iki kat streç geçirin ve tepsiyle birlikte buzluğa kaldırın, tamamen donduktan sonra, tepsiyi buzluktan alın ve tezgahın üzerinde biraz bekletin hafif buzu çözülsün (yoksa patlıcanlar tepsiden çıkmaz, ama çok çözdürmeyin) Patlıcanlar tek tek tepsiden çıkacaktır, bu şekilde buzluk poşetlerine doldurun ve tekrar poşetle buzluğa atın Gerektiği zaman istediğiniz kadar patlıcanı çıkartıp borcama dizersiniz ve direk fırına atarsınız Pişirmek için de borcama bir bardak kadar da su koyun üzerini folyo ile kapatın ve 180190 derece fırında tamamen ısınana kadar pişirin Afiyet olsun
*5 kg patlıcan
Kızartmak için;
*sıvı yağ
Harcı için:
*1, 52 kg kıyma
*3 tane kuru soğan
*3 yemek kaşığı biber salçası
*1 kg domates, kuşbaşı doğranmış
*2 demet maydanoz, ince kıyılmış
*56 diş sarımsak, ince doğranmış
*1 su bardağı su
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı biber
*İstenirse pul biber
Karnıyarık (kış için) Tarifi Yapılışı Bu çok bilindik bir tarif ama kış için hazırlanış şeklini sizinle paylaşmak istedim
Malum, kış hazırlığı olunca malzeme miktarı da çok oluyor Mümkünse patlıcanların en tazesini kullanın, bahce patlıcanı tabi ki marketten alınanlardan daha organik ve daha taze oluyor Patlıcanları alaca soyun, küçükleri ikiye, büyük olanları da dörde dilimleyin, ben içinin harcı taşmasın diye çoğunu ikiye kestim (saplarına yakın kesin ama patlıcan tamamen bölünmesin) saplarının etrafındaki dikenlerini ve fazla yeşilini kesin Bol tuzlu suda biraz bekletin ve süzün, suyunu tamamen sıkın
Kızgın yağda hepsini kızartın, tepsiye tek kat olarak dizin (ama kullandığınız tepsi buzluğunuza veya buzdolabın buzluk kısmına girebilecek büyüklükte olsun, çünkü önce tepsi içinde donduracağız)
Kıyma harcını hazırlamak için, kıymayı sıvı yağ ile kavurun (kıyma taze olsun, buzluktan çıkan kıymayı kullanmayın, çünkü buzlu et çözülünce tekrar buzluğa girmemesi gerekiyor) Kıymaya, soğanı, sarımsağı, ve salçayı katıp soteleyin Ardından domatesleri, maydanozu ve baharatları ekleyin, bir bardak su ilave edin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin Harcı kızarmış patlıcanların arasına kaşıkla yerleştirin (kıymanın suyu artarsa onu da tepsinin bir kenarına boşaltın donsun, sonra patlıcanlarla birlikte poşetlersiniz) Tepsinin üzerine bir iki kat streç geçirin ve tepsiyle birlikte buzluğa kaldırın, tamamen donduktan sonra, tepsiyi buzluktan alın ve tezgahın üzerinde biraz bekletin hafif buzu çözülsün (yoksa patlıcanlar tepsiden çıkmaz, ama çok çözdürmeyin) Patlıcanlar tek tek tepsiden çıkacaktır, bu şekilde buzluk poşetlerine doldurun ve tekrar poşetle buzluğa atın Gerektiği zaman istediğiniz kadar patlıcanı çıkartıp borcama dizersiniz ve direk fırına atarsınız Pişirmek için de borcama bir bardak kadar da su koyun üzerini folyo ile kapatın ve 180190 derece fırında tamamen ısınana kadar pişirin Afiyet olsun