iltasyazilim
FD Üye
Karnıyarık (Kızartmadan Fırında Kolay Karnıyarık) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet patlıcan
*Ayçiçek yağı
*150, 200 veya 250 gr kıyma (çok veya az nasıl severseniz)
*1 adet orta boy soğan
*Sarımsak
*2, 3 kaşık domates rendelemesi
*1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*Tuz, karabiber, kimyon, nane
Karnıyarık (Kızartmadan Fırında Kolay Karnıyarık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz ve ortalarına çok derin olmayarak kesik atıyoruz
*Patlıcanları bir borcama alıp her yerini yağlıyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına 30 dakika kızarasıya kadar tutuyoruz
*Bu sırada bir tavada yağı kızdırıp kıymaları kavuruyoruz
*Kavrulan kıymalara soğanları ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavuruyoruz sonra domates rendelemesini ve salçaları koyup biraz daha kavuruyoruz iyice kavrulunca ocağı kapatıyoruz
*Son olarak baharatları koyup karıştırıyoruz
*Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan ortalarını açıp hazırladığımız harcı içlerine koyuyoruz
*Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı 2, 3 su bardağı sıcak suda eritiyoruz (isteğe bağlı bu sosun içine de sarımsak koyabilirsiniz) sonra borcamın içine patlıcanların yanına bu sosu döküyoruz
*Üzerine biber ve domates ye koyabilirsiniz fırına verip 11, 30 saat daha pişiriyoruz pişme durumuna göre süreyi kısaltıp uzatabilirsiniz
*Umarım beğenirsiniz? Şimdiden afiyet olsun ???
*4 adet patlıcan
*Ayçiçek yağı
*150, 200 veya 250 gr kıyma (çok veya az nasıl severseniz)
*1 adet orta boy soğan
*Sarımsak
*2, 3 kaşık domates rendelemesi
*1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
*Tuz, karabiber, kimyon, nane
Karnıyarık (Kızartmadan Fırında Kolay Karnıyarık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyuyoruz ve ortalarına çok derin olmayarak kesik atıyoruz
*Patlıcanları bir borcama alıp her yerini yağlıyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına 30 dakika kızarasıya kadar tutuyoruz
*Bu sırada bir tavada yağı kızdırıp kıymaları kavuruyoruz
*Kavrulan kıymalara soğanları ve sarımsakları ekleyip biraz daha kavuruyoruz sonra domates rendelemesini ve salçaları koyup biraz daha kavuruyoruz iyice kavrulunca ocağı kapatıyoruz
*Son olarak baharatları koyup karıştırıyoruz
*Patlıcanlarımızı fırından çıkardıktan ortalarını açıp hazırladığımız harcı içlerine koyuyoruz
*Ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı salçayı 2, 3 su bardağı sıcak suda eritiyoruz (isteğe bağlı bu sosun içine de sarımsak koyabilirsiniz) sonra borcamın içine patlıcanların yanına bu sosu döküyoruz
*Üzerine biber ve domates ye koyabilirsiniz fırına verip 11, 30 saat daha pişiriyoruz pişme durumuna göre süreyi kısaltıp uzatabilirsiniz
*Umarım beğenirsiniz? Şimdiden afiyet olsun ???