Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnıyarık (Kızartmadan-Pratik)

Karnıyarık (Kızartmadan-Pratik)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Karnıyarık (KızartmadanPratik) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet patlıcan
*250 gram kıyma
*Zeytinyağı
*1 adet soğan
*2 adet biber
*1 adet domates
*Bir tutam maydanoz
*Tuz, karabiber

Sosu için;


*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
*Tuz, karabiber

Karnıyarık (KızartmadanPratik) Tarifi Yapılışı Kızartmadan daha hafif köz usulu karnıyarık tarifi
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım Fırçayla çok az miktar yağlayalım ve çok az tuzlayalım Birkaç yerinden delip 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim Bu arada iç malzemesini hazırlayalım
Tencereye yağı koyup ısıtalım Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuralım Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyip kavuralım Kıymalar kavrulmaya başlayınca tuz ve karabiberini ekleyelim Daha sonra küçük küçük doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım En son kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domatesi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp ocağı kısalım Domatesler suyunu salıp çektiğinde tadını kontrol edelim Tuz ve karabibere gerek varsa serpelim Ocağı kapatıp doğradığımız maydanozları ekleyip karıştıralım Karnıyarık harcımız hazır
Fırından çıkardığımız patlıcanların ortasını yaralım İçini hafifçe kaşıkla ezelim Bu aşamada içine hafif tuz serpelim ve çok az da şeker Daha sonra hazırladığımız harcı paylaştıralım Üzerlerini domates ve biberle süsleyelim
Sosu için 1 su bardağı suda salçayı eritelim Az tuz ve karabiber ekleyelim Patlıcanların üzerine kaşıkla gezdirip sosu kabımıza dökelim
200 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirelim Yemeğimiz hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum Sevgiler?
 
858,497Konular
981,948Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt